Vandaag, zaterdag 6 juni, was het dan zover: de Bever-Doe-Dag. Zoals gewoonlijk zijn we vanmorgen met een gewone opkomst begonnen. We hebben eerst geopend. Na het openen zijn we naar de kleine zaal gegaan. We zijn gaan knutselen voor Vaderdag. Keet Kleur had iets leuks bedacht om te maken, een grote mooie stropdas.

De Bevers moesten eerst een stropdas tekenen op een gekleurd vel papier, daarna moesten ze de stropdas uitknippen. Dit konden alle Bevers heel goed. Toen alle Bevers de stropdas hadden uitgeknipt mochten ze de stropdas zelf versieren. Sommigen versierden met stiften en/of potloden en de andere met vouwblaadjes. Iedereen was heel creatief.

Aan het einde van de middag zijn we met z’n allen gaan eten. Toen iedereen klaar was met eten hebben we de jas aangetrokken en zijn we met auto’s naar de scoutinggroep in Den Ham gegaan. Hier werd dit jaar de Bever-Doe-Dag gehouden. Bij de scoutinggroep aangekomen moesten we ons eerst melden en daarna wachten op de rest van de scoutinggroepen (en ondertussen vrij spelen), tot om half 2 was iedereen aanwezig was. De burgermeester van Den Ham was speciaal gekomen om de Bever-Doe-Dag te openen. Hiervoor moest de burgemeester een groot lint doorknippen. Brenden mocht samen met een andere jongen (van een andere scoutingroep), de burgermeester helpen, door het lint vast te houden.

Na de opening kwamen er allemaal mensen van Hotsjietonia. We zagen Stuiter, Fleur Kleur, Rebbel, Noa en nog vele andere. Ze waren allemaal erg verdrietig, en Rebbel vertelde dat ze vanavond een feestje hadden. Alle Bevers vroegen zich af waarom ze zo verdrietig waren, want een feestje is toch leuk? Ze vertelde dat ze heel veel mensen hadden uitgenodigd, maar om die mensen bij het feest te laten komen moesten ze over een brug. Maar die brug was kapot en daardoor niet stevig genoeg om alle mensen erover heen te laten lopen. Als niemand over de brug kan zou het betekenen dat ze het feest niet door konden laten gaan. Hoe gaan we dat oplossen?

Ze hadden geen hamer, spijkers of hout om de brug te repareren. Om deze spullen te krijgen moesten de Bevers allerlei activiteiten doen, waardoor ze de spullen konden verdienen. Er was een groot grasveld waar de activiteiten waren klaargezet. De Bevers mochten zelf kiezen waar ze naar toe gingen. We zijn eerst naar de kleine zaal in de blokhut gegaan. Hier moesten de Bevers  gezamenlijk een heel groot schilderij maken voor het feest. het schilderij was heel groot, wel 2 bij 2 meter!

Toen we klaar waren met schilderen zijn we naar de kampvuurkuil gegaan. Hier kregen we een stok met deeg, om zelf een broodje bakken. De broodjes waren erg lekker! Na het broodje bakken hebben we een estafette gehouden. We hadden twee teams. Team rood en team groen. Het was heel erg spannend, want team groen liep een hele tijd ver voorop. Team rood had moeite om op gang te komen, maar ze werden steeds sneller en sneller en haalden groen steeds dichterbij. We dachten dat ze tegelijk aan zouden komen, maar team rood heeft uiteindelijk alsnog gewonnen!

Als laatste gingen de Bevers naar de verfmachine. Fleur kleur stond bij de machine en vertelde wat de bedoeling was. We moesten allemaal onze naam en de scoutinggroep op een a4-tje zetten. We zagen een machine staan, waar we om de beurt ons papiertje in mochten leggen. Fleur Kleur deed de machine aan en begon te draaien. De Bevers mochten ondertussen per persoon drie kleuren verf kiezen en een klein beetje door het gat in de machine spuiten. Toen de kleuren er in zaten deed Fleur Kleur de machine weer uit. De kleuren waren heel mooi op het papiertje gekomen. De verf was allemaal uit elkaar gespat en we hebben er een mooi lijstje om heen gedaan. Zo hadden we een mooi schilderij, dat we mee naar huis mochten nemen.

Om half 5 gingen we gezamenlijk sluiten. Iedereen uit Hotsjietonia was er ook bij. Ze hadden een hamer, spijkers en hout bij zich. We hebben met z’n allen de brug gemaakt, waar ze heel blij mee waren. Zo kon het feest vanavond toch nog doorgaan!

Weer aangekomen in Hengelo op onze eigen blokhut hebben we de vlag laten zakken en de Bevers kregen een mooie insigne. Zo kan iedereen kan zien dat ze bij deze speciale Bever-Doe-Dag zijn geweest. Het was leuke en geslaagde dag!