Vandaag hadden de Bevers een heel speciale opkomst. Het thema had te maken met de volgende dag, 31 oktober. Na het openen zijn we met z'n allen naar de kleine zaal gegaan. Op de tafel lagen een aantal pompoenen klaar.

Iedereen ging netjes om de tafel zitten en wachtte op de leiding. Voordat het programma begon, werd er nog wat gevraagd over het thema van de opkomst."Wie weet er wat het morgen voor dag is?". De meesten moesten even na denken maar uiteindelijk wisten een aantal wel dat het Halloween was. De pompoenen die op tafel lagen waren van te voren door de leiding aan de bovenkant opengesneden. Iedereen kreeg een lepel en mocht de deksel van zijn pompoen afhalen om te beginnen met het uithollen van de pompoen.

Na heel veel gepriegel had uiteindelijk iedereen zijn pompoen helemaal uitgehold. Toen kon het versieren beginnen. Bij de leiding kon je aangeven hoe je het gezichtje in je pompoen wilde hebben. Moeten de ogen rond zijn of juist rechthoekig? Moet er een neus bij en moet de mond boos of blij zijn? Iedereen wist wel iets te verzinnen wat zijn (of haar) pompoen uniek maakte. Als het duidelijk was hoe de pompoen er uit moest komen te zien, werd hij door de leiding voorgesneden en kon je daarna zelf met een mesje de ogen, neus, mond en andere versiering uit de pompoen halen. Iedereen was druk met de pompoen bezig. Bas Bos was als eerste klaar en liet zien wat je er mee kan doen als hij klaar is. Het licht ging uit en er zat een kaarsje in de pompoen waardoor uit de uitgesneden ogen, mond en neus allemaal licht scheen. Na de demonstratie gingen we allemaal weer druk aan het werk met onze pompoen. Uiteindelijk toen iedereen de pompoen af had werd er nog even gevoetbald. Daarna was de opkomst echt voorbij. We hebben na het sluiten allemaal de pompoen mee naar huis genomen voor het Halloween feest de volgende avond.

Groetjes,
Bas Bos
Rebbel
Keet Kleur
en Professor Plof

De Beverleiding!