Zaterdag 4 oktober hebben we weer een leuke opkomst gehad met de Bevers. Om 10.00 uur gingen we openen. Kay mocht de vlag hijsen. Nadat de vlag hoog in de mast zat, hebben we een namen rondje gedaan, omdat Marsha mee ging kijken bij de leiding.

Daarna zijn we een spelletje gaan doen. We hebben anna-maria koekoek gedaan. De Bevers hebben dit al vaker gedaan en wisten ook precies hoe het moest. Ze vinden dit spelletje erg leuk.

We hebben ook wasknijper tik spel gedaan. De Bevers kenden dit spelletje nog niet. Alle Bevers en alle leiding kreeg een wasknijper. Nadat het start signaal was afgegeven moest je zo snel mogelijk de wasknijper bij iemand anders aan de kleren hangen. Maar ondertussen kon een andere bever ook een wasknijper bij jou aan de kleren hangen. Wie het eerst van alle wasknijpers af was had gewonnen.
Na een aantal keren het wasknijper tik spel te hebben gespeeld waren de Bevers, maar vooral ook de leiding, erg uitgeput. Sterre en Marsha hebben ranja gemaakt. We kregen ook wat lekker bij de ranja.

Nadat we weer genoeg suikers en vocht binnen hadden, zijn we het spel Chinese muur gaan spelen. Alle Bevers en leiding moesten aan een kant van het veld gaan staan. Eén Bever werd aangewezen als tikker. Hij moest in het midden van het veld gaan staan. Als de tikker Chinese muur zei moesten wij naar de overkant rennen. Maar de tikker moest natuurlijk ons proberen te tikken. Na één keer over rennen waren er al twee Bever getikt. Zij moesten als een 'Chinese muur' midden in het veld gaan staan.

De tikker riep nog een keer Chinese muur. De over gebleven Bevers en leiding moesten weer naar de andere kant rennen. Zo werden elke keer weer een aantal Bevers en leiding getikt. De personen die waren getikt moesten zich aansluiten bij de 'Chinese muur'.

Op het laatst waren er nog maar twee Bevers over. Maar het werd steeds moeilijker om naar de andere kant te lopen, omdat er midden in het veld allemaal Bevers en leiding stonden en een muur vormden. Dus al snel werden de twee Bevers getikt en was het spelletje afgelopen.

Na dit spelletje een aantal keren gespeeld te hebben was het al weer tijd om te gaan sluiten. Lieke mocht de vlag laten zakken.

Zoals altijd hebben we ook dit keer een gezellige en leuk opkomst gehad!

Tot de volgende keer!

Groetjes de Bevers