Afgelopen zaterdag, 14 juni, vond de Bever-Doe-Dag plaats bij Scouting Ariëns-ingrid in Hengelo. Tijdens deze scoutingactiviteit komen scoutingleden van 5 tot 7 jaar oud uit heel Twente bij elkaar om samen allerlei leuke activiteiten te beleven.

Jaarlijks nemen meer dan 130 jeugdleden en hun leiding deel aan deze activiteit. Bijna alle scoutinggroepen van de regio waren dit jaar aanwezig. Het thema dit jaar was 'waterproof'. Door verschillende spelletjes te spelen rondom het thema 'water' moesten de kinderen aantonen waterproof te zijn en konden ze de schat vinden.

Wethouder Marcel Elferink van Hengelo opende om 13:00 uur de dag. Dit deed hij door samen met twee bevers een lint door te knippen.

Na de opening hebben de Bevers verschillende spelen gedaan zoals: broodjes bakken, waterpistoolvoetbal, slootje springen, bootje vouwen enz. De jeugdleden waren erg enthousiast en hebben genoten van het weer en de spelletjes.

De dag werd om 16.30 uur afgesloten met het vinden van de schat. Als herinnering kregen alle deelnemers een Bever-doe-dag badge mee, die ze op hun scoutingblouse kunnen naaien.

Organisator Mayke Mentink sprak na afloop van een zeer geslaagde dag. Volgend jaar wordt de Bever-Doe-Dag georganiseerd bij Scouting Azoelen in Den Ham.

Bekijk alle foto's in het Bever-Doe-Dag 2014 foto album!