Zomerkamp Gidsen 2008.

Back to Basic met de Holbewoners

Warempel! HolbewonersZaterdag na een spectaculaire kampopening vertrokken wij met de auto richting Ede. Toen wij daar aan kwamen pakten we tussen de buien door de vrachtwagen uit. Om zodoende met alle spullen ons kampement op te bouwen. Tegen de avond stond eindelijk ons zelfgebouwde kamp. En dat betekende dat wij konden beginnen met koken, eten en afwassen.
En warempel stonden daar s’ avonds in 1x de holbewoners voor onze neus om te vertellen wat de bedoeling was deze week. S’avonds hebben we een gaaf nachtspel gedaan op de heide. Waarbij we ontdekte hoe gidsen errug leuk met hun gatje boven de pollen uitstaken. Na dit gezellig samenzijn met ons vertokken de holbewoners s’avonds ook weer terug in hun holletje.

Na een eerste nacht op het kampterrein van Ede zijn we toch maar ontwaakt. Om toen het kampterrein te gaan verkennen. We zijn op de fiets gestapt en ook nog bij de schaapskooi op de heide wezen kijken. Na weer een overheerlijke maaltijd te hebben gekookt zijn we gezellig bij het kampvuur gaan zitten met de broodnodige marshmallows. Toen iedereen eenmaal vol zat van de marshmallows werden de gidsen naar bed gestuurd i.v.m. de HIKE van morgen.

De gidsen op HikeMaandag en dinsdag hadden de Gidsen de HIKE. Ondanks het hete weer, zere voeten, last van alles en nog wat, hebben ze de HIKE goed volbracht.
Dinsdag moest helaas de al bekende pannenkoekenwedstrijd wijken voor een spectaculaire huifkartocht waarmee we wild gingen kijken. Aangezien er meer wild in de huifkar zat hebben we bijna geen loslopend wild kunnen zien. Moe en voldaan zijn toen onze lieve gidsen (uit zichzelf) naar bed toegegaan.

De gidsen profiteren van het mooie weer.Aangezien het ontzettend lekker weer was moest het originele programma wijken om met zijn allen te gaan zwemmen. We gingen op weg en op weg en op weg en op weg en op weg, in 1e instantie kwamen we aan bij een zwembad in de buurt. Waar ongeveer half Nederland stond te wachten voor de kassa om een frisse duik te nemen. Aangezien wij als leiding een hekel hebben aan wachten gingen we weer op weg en op weg en op weg en kwamen aan bij een zwemmeer genaamd Bussloo. En daar hebben we dan ook heerlijk genoten van een frisse duik en een ijsje omdat Sabine had gewonnen met PimPamPet. Echter in de loop van de dag werd het weer alleen maar slechter en begon het te regenen en te regenen en te regenen en te regenen. Waardoor jammer genoeg de opgebouwde hindernisbaan ( door Scouting Almelo) helaas niet door kon gaan. Dus toen zijn de meiden  na een tandenpoetswedstrijd, waarbij veel schuim, slijm en stukjes aan te pas kwamen, lekker vroeg hun bedje ingekropen.

Wat je van een ei al niet maken kan.Donderdag zijn we natuurlijk vroeg opgestaan om te doen wat meiden het beste kunnen doen, namelijk shoppen in Ede!!! In Ede hebben de Gidsen natuurlijk het al om bekende ruilspel gedaan, en we moeten zeggen dat ze errug leuke cadeautjes hebben geruild.

Vrijdag werden de Gidsen gek van zenuwen wakker want Diane was jarig en kreeg van de Gidsen ontbijt op bed en er stond een verassing op het programma. Na in de auto te zijn gestapt kwamen we uit in Arnhem bij het Openluchtmuseum. De Gidsen kregen daar van ons een speurtocht die ze in het park konden lopen. Maar aangezien de Gidsen niet van lopen houden sprongen ze de eerste beste tram in die ze tegenkwamen en wisten ze niet meer wat de route was. Toen zijn ze op eigen houtje alle snoepwinkels en cadeauwinkels afgegaan. Echter nadat we een half uur in het park waren begon het te regenen en te regenen en te regenen en te regenen en te onweren…. Dit hield echter ook weer op en het zonnetje kwam er weer een beetje door. Na bijna alles van het park gezien te hebben zijn we weer naar het kampterrein gegaan om daar alvast de keuken af te breken en zodat ze zich voor konden bereiden op de bonte avond.

De bonte avond zat weer vol hilarische stukjes.De bonte avond was dan ook een groot succes, de Gidsen hadden de mooiste stukjes en liedjes ingestudeerd en lieten dit vol trots aan ons zien. Manon had voor ons nog een leuk cadeautjes gekocht, wat wij uiteraard erg lief vonden. De Gidsen kregen allemaal nog een leuk aandenken van het kamp en na ook weer een volle buik te hebben van  de marshmallows, pissende engeltjes en licht aangebrande BBQ-broodjes gingen de Gidsen weer naar bed.

Zaterdag hebben we alle rest rotzooi opgeruimd en zijn we teruggereden naar Hengeloooooo. Daar aangekomen hebben we met z’n allen nog lekkere patat gegeten en kon iedereen lekker naar huis, onder haar eigen douche, op haar eigen toilet en in haar eigen bedje…..

Meiden wij vonden het weer een super week!!!
Bedankt.

Groetjes,
De Gidsenleiding.