De gidsen en verkenners zijn weer op RSW geweest. De RSW zijn de Regionale Scouting Wedstrijden. Wil je weten wat ze allemaal gedaan hebben en welke plaats ze behaald hebben, lees dan snel het logboek van de gidsen.

Logboek van: Patrouille 3

Teamnaam: Gha-ha-ha-ha-hana

17 april 2015 Dag 1
We kwamen op de fiets aan met alle bagage. We moesten even wachten en daarna konden wee ons inschrijven bij het goede subkamp, dat was subkamp 1. Er werd gecontroleerd of iedereen er was en of alle gegevens klopten. Na dat alles goed was werd ons verteld dat we patrouille 3 zijn. We liepen naar de goede plek toe en legden alles er neer. Het was even wachten maar daarna mochten we beginnen met opbouwen. Tijdens het opbouwen liepen er allerlei mensen met gele dassen rond die van alles opschreven over hoe we het deden.

Toen we klaar waren met opbouwen hebben we de tent ingedeelde en werd er gefloten. Dat betekende dat we moesten verzamelen en werd er uitgelegd wat er verder gebeuren zou. Na de uitleg moesten we onze themakleding aan doen en gingen we naar de kampvuurkuil. Wij gingen als laatste subkamp omdat we het minst ver moesten lopen. Eenmaal aangekomen werd er een toneelstukje gespeeld en tijdens het optreden werd er een liedje afgespeeld en dat was WakaWaka.

Bijna iedereen deed mee en het was heel gezellig. Toen dat was werd er Ranja en Chips uitgedeeld. Als we dat op hadden moesten we naar ons subkamp en daar gingen we verzamelen. Om kwart over elf moest het stil zijn en we gingen lekker slapen.

18 april 2015 Dag 2
Na een lange en koude nacht was iedereen uiteindelijk wakker geworden. We hadden ons dik aangekleed want iedereen van ons had het ijskoud. Daarna gingen we eten en naar het toilet. Er werd 1 keer gefloten en dat betekende PL-raad. Daar werd uitgelegd wat we vandaag gingen doen en hoe dat in elkaar zat. Het werd een hike lopen en daarna eten koken dat ook beoordeeld werd. We pakten onze spullen bij elkaar en ruimde alles netjes op. Er werd 2 keer gefloten en iedereen van ons subkamp moest verzamelen. Ze gingen uitleggen wat onze Yell zou worden:

Het werd: Kye Kye Kule !!! (2x) Kye Kye Kofisa!!! (2x) De eerste keer werd door één van onze subkampleiding geschreeuwd, de tweede keer door alle kinderen. Om kwart voor tien liepen we met ons subkamp naar de voorkant van het terrein. Daar werd er per patrouille een auto naar een plek gebracht. Vanaf daar begon de hike! Toen we eenmaal op de afgezette lek waren was er nog een spel. Er waren 2 grote bakken zand waar 5 koffiebonen bij in zaten. Je moest met 2 zeven de koffie bonen eruit proberen te halen. Per boon kan je 2 punten behalen. Als je alles dus had gevonden, kreeg je 1- punten. Maar dat was zowat onmogelijk omdat je maar 1 minuut de tijd had. Na het spel begon de hike pas echt. Er werd ons gevraagd of we een moeilijke of een makkelijke route wilden, we kozen voor moeilijke. Bij elke route die je kreeg was er een codewoord. Die moest je dan weer inleveren bij de post. Aan het eind van elke route was een post. Vaak kreeg je daar een opdracht maar er was ook een hamburgerpost. Je kon niet zomaar overstappen van moeilijk naar makkelijk, dat kostte je dan 1 punt. Andersom mocht wel. Na de hike moest er nog gekookt worden dat werd beoordeeld door de jury's.

Om half 5 mochten we beginnen en om kwart voor 6 kon er uiterlijk nog aangegeven worden dat je klaar was. Wij hadden zelf komkommer-tomaat palmboompjes gemaakt als voorgerecht, Kofta als hoofdgerecht en een Mona pudding als nagerecht. De Mona pudding was omdat je in Ghana veel vulkanen hebt en dit leek er dan het meeste op. Na het eten hadden we tot kwart voor acht tijd om de afwas te doen en alles netjes op te ruimen. Omdat er dan een spel begon. Het spel was dat je 10 Ghanees geld had en moest gaan handelen. Op elke post kon je maar 1 ding kopen en alle producten verkopen. In een beurt mag je maar 1 ding doen, of kopen, of verkopen. Er waren in totaal 5 rondes. Elke ronde moest iedereen terug komen en werden de prijzen verhoogt. De laatste ronde kon je alleen maar verkopen en die duurde ook maar 5 minuten i.p.v. 15 minuten. Degene die uiteindelijk het meeste geld had won.

Toen dat aflopen was gingen we weer terug naar ons subkamp en werd ons verteld dat we onze themakleding aan moesten doen. Wanneer iedereen het aangetrokken had liepen we naar de kampvuurkuil. Daar was weer een toneelvoorstelling. We gingen weer naar ons subkamp en er werd, verteld dat het morgen een hele hectische dag is. Daarna gingen we naar bed en slapen.

19 april 2015 dag 3
We werden vandaag wakker en het was weer ijskoud. We zijn gaan ontbijten en er werd gefloten: PL-raad. Daar werd verteld wat we vandaag allemaal gaan doen. Eerst een spel en dan nog een keer kampvuur, een spel met ons subkamp en daarna afbreken en de uitslag. We hebben er heel veel zin in. Uiteindelijk zijn wij 7de geworden.