De gidsen is een speltak voor meisjes van 10 t/m 14 jaar en zij draaien op dinsdagavond van 18:30 uur tot en met 20:30 uur. De groep telt tegenwoordig de 19 gidsen en 4 leiding. De gidsen zijn onderverdeeld in rondes (groepjes), met daaronder verdeeld in Rondeleidsters en Assistentrondeleidsters.

In het gidsen programma staat gezelligheid centraal. Ook normen en waarden staan hoog in het vaandel. Het programma bestaat ruwweg uit de volgende onderdelen: Sport en spel, Pionieren, Kamperen, Zwerven, Veiligheid, Natuur en Koken.

Klik hieronder op lees verder, en lees verder wat de gidsen nog meer aan leuke en uitdagende dingen doen.

Buks schieten 
Beautyavond 
Zwemmen 
Installatie 
Beatyavond 

De start van het programma begint met het openen. Dit openen gebeurt symbolisch door het hijsen van de vlag. Deze vlag word bij sluiting weer naar benenden gehaald en symboliseert dat de opkomst ten einde is. Na het vlag hijsen legt de leiding uit wat het programma van die avond is en gaan de gidsen aan de slag.

Met de draaiavonden organiseert de leiding altijd het programma wat de gidsen uitvoeren. Het is de bedoeling bij deze leeftijdscategorie dat de gidsen het programma grotendeels zelfstandig proberen uit te voeren met elkaar en natuurlijk wel onder toeziend oog van de leiding of alles goed gaat.

Naast de reguliere draaiavonden gaan de gidsen regelmatig op kamp. Deze kampen organiseren wij als leiding grotendeels zelf, maar er worden ook kampen georganiseerd door Scouting Nederland. Jaarlijks zijn er Regionale (RSW) en Landelijke Scouting Wedstrijden, en er worden jaarlijks diverse andere kampen georganiseerd.

De weekendkampen zijn van zaterdags ongeveer 10 uur t/m zondag ongeveer vier uur. Deze weekendkampen kosten ongeveer 10 euro.

Een keer in het jaar hebben we ter afsluiting van het jaar een zomerkamp. Dit is een kamp dat altijd in de eerste week van de zomervakantie valt en kost voor een hele week 85 Euro. Het zomerkamp draaien we altijd in een bepaald thema wat kan variëren van een Hippy-kamp t/m een Fear factor kamp. Voor iedereen wat wils dus.

Lijkt het je wat? Neem dan contact op met de Gidsenleiding.

Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Groetjes, De Gidsenleiding