Klik hier voor de fotos!

Zaterdag ochtend moesten we om 10 uur verzamelen op de blokhut. Nadat we geopend hadden mochten we onze slaapspullen alvast gaan klaar leggen omdat we daarna gingen zwemmen. De leiding hield ons voor de gek door te zeggen dat we in het kanaal gingen zwemmen. Dit was helemaal niet zo want we gingen zwemmen bij het twentebad!

Daar hebben we dan ook bijna de hele zaterdag lekker liggen dobberen. Tussendoor hebben we nog lekker een patatje gegeten.

Na het zwemmen fietsten we weer terug naar de blokhut en konden we even spelen zodat de leiding het eten kon voorbereiden. We gingen namelijk zelf pannenkoeken bakken! Voor sommigen van ons was het de eerste keer dat we dit deden. Het was er leuk om te doen en de pannenkoeken smaakten erg lekker!!!

 

Na het eten hadden we deze keer geluk want Filoen en Moppie gingen afwassen terwijl wij samen met Brombeer hout gingen zoeken voor een kampvuur. We kregen het kampvuur aan zonder lucifer of aansteker!! Dit kwam doordat de kampvuurplaats nog warm was van de vorige keer dat er kampvuur was geweest. We waren allemaal zo moe dat we graag naar bed wilden om lekker te gaan slapen.
 Zondag ochtend hebben we eerst lekker met z’n allen ontbeten in de grote zaal. Na het eten moesten we onze slaap spullen weer opruimen want we bleven helaas maar 1 nachtje slapen. Toen hadden we nog even tijd om zelf te spelen. Niet veel later moesten we weer verzamelen in de grote zaal en kwam de leiding met chocolade binnen. Want we gingen truffels maken! Dit was heel leuk omdat je met je vingers in de chocolade mocht en daarna met het bolletje chocolade in de cacao of in de hagelslag. Natuurlijk zijn we hierbij ook niet helemaal schoon gebleven.
 

Toen iedereen weer een beetje opgepoetst was gingen we een broodje knakworst eten en gingen we weer op de fiets. Wat we gingen doen wilde de leiding niet vertellen want het was een verassing. Na een kwartiertje fietsen stopten we bij Yips, we gingen bowlen! Dit was er leuk om te doen en we konden het ook allemaal erg goed. Na het bowlen was het kamp helaas alweer voorbij en gingen we weer naar huis.
 
 

Groetjes de Kabouters

Klik hier voor de fotos!