Woensdag 1 september hadden we voor het laatst opkomst met de oudste kabouters: Anouk, Manon, Juliet, Quirine, Valerie en Kirsten. Deze zes meiden gingen het weekend erna overvliegen naar de Gidsen. Daarom mochten deze meiden zelf een opkomst verzinnen en zelf uitleggen.

Na het openen mochten ze één voor één uitleggen wat we tijdens de opkomst gingen doen. We moesten naar de grote zaal waar allemaal verkleedkleding klaar lag. Iedereen zocht wat uit wat ze aan wilden.

Verkleedpartijtje


Mooi (en gek!!) verkleed gingen we in het bos het smokkelspel doen. Je had twee groepjes de ene was smokkelaar en de andere douane. De smokkelaar moest de snoepjes over brengen naar de post ergens in het bos. Maar onderweg werd het al moeilijk gemaakt want de douane kon ze tikken en dan moest de smokkelaar het snoepje afgeven aan de douane. Later hebben we geruild, de smokkelaars werden douane en andersom. Na het spel kregen we tijdens het ranja drinken maarliefst vier traktaties van de Kabouters die afscheid namen. Het was heel erg lekker! Maar we vonden het allemaal heel erg jammer dat ze weggingen bij de Kabouters.. Gelukkig zullen ze bij de Gidsen ook een super leuke tijd hebben!

Klik hier om alle fotos te bekijken!

Groetjes de kabouterleiding