Zaterdagochtend 14 november was het zover: de kabouters gingen weer op kamp. Om half tien kwamen de kabouters samen met papa’s en mama’s (die de bagage mochten slepen) binnen druppelen. Nadat alle kabouters aanwezig waren, konden we het kamp officieel gaan openen bij de vlaggenmast.

Bekijk de fotos

 De opening ging vlekkeloos en alle kabouters deden netjes mee. Na het openen was het tijd om de slaapplaats in orde te maken, want ’s middags stond er een verrassing op het programma. Het was nog wel even passen en meten om de kabouters allemaal goed neer te leggen zodat iedereen lag waar zij graag wilde liggen.

 De hut

Toen de slaapspullen klaarlagen zijn we met z'n allen naar buiten gegaan en hebben we in het bos een super mooie hut gemaakt. Na het middageten hadden we nog even tijd om buiten te spelen, maar om half twee was het dan zover: de verrassing van de dag stond op het programma! Dus allemaal de jas aan en op de fiets richting de stad. Want Sinterklaas kwam aan in Hengelo. Na een half uurtje flink gezongen te hebben kwam sinterklaas langs, en al zijn pieten natuurlijk ook. Doordat de kabouters zo goed hun best deden op het zingen kregen we veel aandacht van de pieten. En dus ook extra veel pepernoten! Zelfs de tweede keer dat de hele stoet langs kwam was er volop aandacht voor de zingende kabouters.

 

De Kabouters met een zwarte piet

Eenmaal terug op de blokhut werd een deel van de “vangst” verdeeld. Niet alles kon op omdat er ook nog gewoon gegeten moest worden. De kabouters moesten wel een beetje moeite doen voor het avond eten. Ze moesten namelijk zelf pannenkoeken bakken. De eerste ronde was voor het proberen dus een naturel pannenkoek. De tweede keer mochten ze kiezen wat ze er in/op wilden . De kaas was zeer gewild onder de kabouters (en bij de leiding ook). Toen de buikjes gevuld waren konden de kabouters even wat voor zichzelf gaan doen. Behalve Michelle en Kirsten want die mochten samen met Moppie afwassen. Terwijl Brombeer en Woepsie het programma voor de avond aan het voorbereiden waren.

 Kabouters kunnen heel goed pannenkoeken bakken!

De kabouters mochten 's avonds bij hoge uitzondering in het stamhok komen, we gingen namelijk film kijken. De leiding had gezorgd dat er een beamer klaar stond zodat we; lekker zittend op de banken; op een groot scherm de film: Waar is het paard van Sinterklaas? konden kijken. De film was super spannend! Na de film was het helaas alweer tijd om onze bedjes op te zoeken.

Oh ja, niet te vergeten: de schoen mocht ook nog gezet worden! Want de kabouters waren 's middags niet voor niets zo druk geweest met tekeningen maken voor Sinterklaas en zijn pieten.

Toen de volgende ochtend iedereen wakker was gingen we met z’n allen kijken of sinterklaas nog wat in de schoen had gedaan. Sinterklaas vond de kabouters lief genoeg (de leiding was het hier niet mee eens want de kids waren veel te vroeg wakker) en er zat een leuk cadeautje (een bellenblazer en wat lekkers!) in de schoen. Zelf de leiding kreeg een cadeautje van Sinterklaas. En er lagen ook nog pepernoten verspreid door het hok heen. Iedereen moest natuurlijk even de bellenblazers uitproberen en binnen mum van tijd was de gang gevuld met belletjes en de maagjes met een paar pepernoten.

De schoenen met cadeautjes worden gevonden..

 Na een lekker ontbijtje moest Brombeer weg, hij ging namelijk een wedstrijd hardlopen. Maar gelukkig waren Moppie en Woepsie er nog om de kabouters te leren hoe ze een kampvuurtje moesten maken. Sommige kabouters hadden dit al eerder gedaan en konden het al een beetje. Helaas moesten we naar binnen omdat het begon te regenen. De leiding heeft toen het kampvuur aangemaakt toen de kabouters binnen aan het spelen waren. Anders hadden ze voor niks hout gesprokkeld in het bos. Maar er werd niet te lang bij het kampvuur gestaan want het regende nog steeds een beetje.

De leiding had gezorgd voor een lekker middagmaal: een lekker broodje met een gebakken ei. Dus er was ook gelukkig ook niet veel afwas want een broodje kan ook wel uit de hand gegeten worden. Toen iedereen uitgegeten was, was het weer droog buiten en hebben we balverstoppertje gedaan. Hierbij kwamen we erachter dat het toch, ook al is het licht, best wel moeilijk is kabouters te herkennen als ze van jas wisselen.

Nadat we nog even lekker wat gedronken hebben was het helaas alweer tijd om te sluiten en naar huis te gaan. Het was weer een super gezellig en leuk kamp!

Groetjes de kabouters en de leiding