Afgelopen woensdag was het voor 7 meiden eindelijk zover: ze werden geïnstalleerd bij de Shantihorde! De installatie is een traditionele ceremonie die een nieuw lid van een speltak verwelkomt als volwaardig lid. Bij deze plechtige gebeurtenis zijn ouders, broertjes en zusjes uitgenodigd.

Na een kopje koffie of ranje met een koekje zijn we begonnen met de installatie. De installatie werd gedaan door niemand minder dan de vader van Akela. Voordat de eerste meiden geïnstalleerd konden mocht Angelique de Welpenwet voorlezen. Tijdens de installatie beloven de nieuwe Welpen zich te houden aan de Welpenvet. De Welpenwet gaat als volgt:

Een Welp speelt samen met anderen in de jungle.
Een Welp is eerlijk, vriendelijk en zet door. 
Een Welp zorgt goed voor de natuur.

Nadat de Welpenwet was voorgelezen kon er begonnen met de installatie van de eerste meiden. Zowel Henk als het te installeren lid maakten met de rechterhand het saluut en gaven elkaar de linkerhand. Vervolgens las Henk de belofte voor welke door het nieuwe lid nagezegd werd. Dit is soms nog best wel last, maar iedereen deed het super goed! De belofte gaat als volgt:

Ik beloof mijn best te doen,
een goede Welp te zijn.
Iedereen te helpen waar ik kan
en me te houden aan de Welpenwet.
Jullie kunnen op mij rekenen!

Het opzeggen van de belofte

Na de belofte werden de insignes opgespeld en de das omgehangen. Na een feliciatie (wederom met de linkerhand) was het spannende gedeelte voorbij en hadden we er een nieuwe Welp bij!

De geïnstalleerde meiden

Toen alle 7 meiden geïnstalleerd waren zijn we naar buiten gegaan voor een leuk spel waaraan ook de ouders meededen. We hebben levend memory gedaan. Twee kinderen gaan iets verderop staan zodat ze niet kunnen zien dat de rest tweetallen maakt. Deze tweetallen bedenken beiden een woord, zinnetje of een rare beweging of dansje. Wanneer de twee kinderen die hem zijn terugkomen mogen ze om de beurt twee keer raden om twee personen te vinden met hetzelfde woord, zinnetje, beweging of dansje. Zelfs de ouders deden mee met de meest rare dansjes en bewegingen! 

Helaas gaat de tijd altijd veel te snel wanneer je het leuk hebt, en moesten we dus alweer snel sluiten. Alicia, Pelin, Indy, Rianka, Valerie, Amber en Ailien: welkom bij de Shantihorde!!

Groetjes de leiding van de Shantihorde!

Ps. Bekijk alle fotos in het fotoalbum!