In het weekend van 12 en 13 maart was het eindelijk weer tijd voor een weekendkamp met de Kabouters. Met een opkomst van 100% beloofde het bij voorbaat al een mooi weekend te worden! Om half 10 verzamelden we met zn allen op de blokhut, gooiden onze slaapspullen in de kleine zaal en stapten in de auto naar... De Wilder!

Klik hier om de fotos te bekijken! (Tip: log in om alle fotos te kunnen zien)

Op het zwembad bewezen de kinderen al gauw dat ze prima zwemmers waren en de hoge golven konden trotseren. Ook waren ze hartstikke goed in het zwaaien in het touw (waarbij ze wel moesten oppassen dat ze niet op de zwemmers aan de andere kant van het bad terrecht kwamen!). Zoals gewoonlijk in het zwembad ging de tijd alweer snel voorbij en was het alweer tijd voor een lekker patatje. Nadat die verobert was en we nog enige tijd lekker in het water gespeeld hebben was het alweer tijd om richting de blokhut te vertrekken.

We hebben de knuffel teruggevonden!

Toen we de overheerlijke macaroni op hadden vond Flits een brief. Een brief voor de Kabouters. De brief was van Wirre. We hebben haar al eerder ontmoet toen zij in het bos een schat was kwijtgeraakt. Nu was ze weer in het donkere bos geweest en was ze alwéér iets kwijtgeraakt! Dit keer was ze haar lievelingsknuffel verloren en (gelukkig voor ons) ook een zak lekkers. De zak met lekkers mochten we houden als we haar knuffel terug vonden. Wirre had in het bos allemaal lichtjes achtergelaten op de plekken waar ze geweest was. Hierdoor konden we gewapend met onze zaklampen de knuffel al snel terug vinden. Ook de zak met lekkers was niet lang veilig. Het was erg spannend in het bos!! Voor sommige kinderen zelfs iets te spannend.. Op de blokhut hebben we het lekkers opgegeten, doorverluistertje gedaan en toen was het alweer tijd om ons bedje op te zoeken.

De volgende ochtend mochten de Kabouters de leiding wakker maken als de tafel was gedekt en de koffie was gezet. Het wakker maken gebeurde zoals altijd héél lief: met veel lawaai en met springen bovenop de leiding. Gelukkig hebben ze bewezen dat ze het ook écht lief kunnen.

 

Het vuurtje aanblazen

Na het ontbijt ging Brombeer hardlopen en is de rest spelletjes gaan spelen. De kinderen hebben met trefbal gewonnen van de leiding! Maargoed dat Brombeer er niet bij was; dan was dat nooit gelukt. We hebben in de kampvuurkuil geluncht: heerlijke hamburgers! We mochten er wel twee of zelfs drie. Na de lunch mochten we in de kampvuurkuil blijven want we hadden kampvuur. En niet zomaar kampvuur, nee, we mochten het dit keer helemaal zelf maken! Elk groepje van 4 kinderen mocht zelf een eigen vuurtje maken. Eerst moesten we met een mes kleine houtsnippers maken en kleine takjes zoeken. De houtsnippers gingen op een hoopje en daarbovenop legden we de allerkleinste takjes. Daarbovenop kwamen de iets dikkere en de allerdiksten mochten bovenop. Toen we hiermee klaarwaren kreeg elk groepje een doosje lucifers en mochten de we zelf proberen het vuur aan te maken. Dat is nog best lastig en een beetje eng! Toen alle vuurtjes branden hebben we lekkere marshmallows gebakken boven ons zelfgemaakte vuur. Natuurlijk hebben we die als hamburger (met twee koekjes en een koetjesreep) opgegeten. Het klinkt alsof het kampvuur maken niet zo heel veel werk is, maar toen we klaar waren met snoepen was het alweer tijd om naar huis te gaan! Het was weer een super gezellig kamp!

Liefs de Kabouters en de leiding

Het vuur brand mooi!