Afgelopen weekend was het weer zover: een weekendje weg, op eigen blokhut, met de kabouters! Dit keer waren we helaas maar met vier kabouters, maar het was niet minder gezellig!

Zaterdag ochtend moesten we om half tien verzamelen bij de blokhut. Toen iedereen er was hebben we geopend. En daarna gingen we spelen in de grote zaal omdat de bevers in de kleine zaal opkomst hadden. De leiding had de spelenkist al klaar gezet dus er waren genoeg spelletjes om te doen. Ook heeft de leiding nog even meegedaan met “nachtwacht” en “daar is het gat van de deur”. Toen was het alweer tijd om te gaan eten. We kregen lekker een broodje hamburger!!

Daarna werden we over de auto’s verdeeld en gingen naar de sluis van Wiene-Delden om te kijken hoe het daar allemaal in zijn werk gaat. We hebben heel veel gezien. We zijn in de toren geweest, onder de sluis (daar werden we helemaal nat van het water wat uit de sluis kwam) en we hebben het boorgemaal van dichtbij bekeken.

Kabouters bij het gemaal 

Helaas hebben we geen boot gezien die er door heen ging, want op zaterdag was het daar nooit zo druk. Op de terug weg hebben we een ijsje gegeten in Delden, en niet veel later werden wij samen met Brombeer gedropt. We hadden een smokkeldropping!! Dit was heel leuk (we zijn maar 1x gepakt!!) maar wel vermoeiend.

Toen we weer bij de blokhut waren hebben we hout gezocht voor het kampvuur. Dit was nog best wel lastig voor sommige kabouters. Maar het is toch gelukt om genoeg hout voor het kampvuur te verzamelen. Toen we het kampvuur wilden aansteken riep Knaagie dat we konden eten. We hebben onze eigen pizza’s gemaakt. We konden kiezen uit allemaal lekkers: ham, salami, ananas, paprika, champignons en kaas. De pizza’s waren (zoals we al wel verwacht hadden) erg lekker.

Kabouters maken hun eigen pizza

 Na het eten zijn we verder gegaan met het kampvuur om broodjes te bakken. Jammer genoeg was het toen alweer tijd om naar bed te gaan.

De kabouters bakken een broodje boven het kampvuur. 
 

Zondag ochtend waren we al vroeg wakker. We wisten niet hoe laat het was totdat Moppie ons weer naar bed had gestuurd. Het was namelijk nog maar 6 uur! Om half negen hebben we Brombeer maar even wakker gemaakt omdat hij al lang genoeg in bed had gelegen en we wilden ontbijten. Na het ontbijt kwam Lionne weer terug (ze was s'Avonds naar huis gegaan omdat ze ziek was). We hebben toen met z’n allen de blokhut schoongemaakt. Daarna moesten we wachten tot er andere leiding kwam omdat we alle ramen hadden losgezet. Toen de andere leiding er was zijn we weer in de auto’s gestapt en zijn we naar Enschede gereden. Want we gingen zwemmen bij Aquadrome! Dit was erg leuk, er was een wildwater glijbaan, golfslagbad, twee glijbanen en nog een mat op het water waar je overheen kon lopen. Het was ook zo tijd om weer naar huis toe te gaan. We waren nog niet zo lang op de blokhut en toen kwamen onze papa’s en mama’s ons al weer ophalen.

Een groepsfoto van de kabouters

 
Het was een erg leuk en gezellig kamp en hopen dat de volgende keer meer kabouters meegaan!

Groetjes de Kabouters en de leiding!

Ga naar het foto album voor meer fotos!!