In het weekend van 11 en 12 april zijn we met de Shantihorde op kamp geweest. Hoewel het kamp eigenlijk om half tien begon hadden een paar kinderen er zoveel zin in dat ze er al om tien over negen waren!

Na het openen zijn we gelijk begonnen met het klaarmaken van de slaapplekken in het wolfvenhol zodat iedereen 's avonds lekker kon slapen. Na even lekker gespeelt te hebben was het alweer tijd om onze sportspullen te pakken en op de fiets te springen. Maar wat gingen we eigenlijk doen? Dat hieldt de leiding natuurlijk geheim! We hoefden maar een heel klein stukje te fietsen, want bij station Hengelo Gezondheidspark mochten we de fiets alweer parkeren. Yes! Met de trein!

Iedereen kreeg zijn eigen treinkaartje, zodat we allemaal zelf konden inchecken. Daarna mochten de treinkaartjes direct bij de leiding ingeleverd worden zodat we ze niet kwijtraakten. In de trein was het natuurlijk hartstikke gezellig!! Maar ook met de trein hoefden we niet zo heel erg lang, want in Oldenzaal gingen we er alweer uit. Daar hebben we eerst eventjes geluncht en zijn toen richting Sportcentrum Marian gelopen. Toen we daar bijna waren vertelde Mang ein-de-lijk wat we gingen doen: wandklimmen!! Super gaaf!!

In de klimhal hebben we ons snel omgekleed zodat we zo snel mogelijk konden beginnen met klimmen. De instructeur heeft de leiding uitgelegd hoe ze moeten zekeren, want het moet natuurlijk wel veilig gebeuren! Het klimmen was super gaaf!! Sommige kinderen vonden het in het begin nog een beetje eng, maar durfden al gauw steeds hoger. Andere kinderen waren echte klimmers en zaten zo bovenin de 12 meter hoge wand om aan de bel te tringelen.

 

Klimmen in de klimhal Klimmen in de klimhal Klimmen in de klimhal

 

Zoals altijd als het leuk is gaat de tijd weer véél te snel en moesten we ons alweer omkleden om terug richting de blokhut te gaan. Daar zijn we allemaal lekker in de slaapzaal op onze slaapzak gaan liggen om uit de rusten van deze intensieve middag.

 's Avond hebben we geholpen met het aanmaken van het kampvuur, want we gingen namelijk op houtvuur koken! Toen het vuur goed brandde zijn we naar binnen gegaan om aardappelen en allerlei groentes te snijden. Deze hebben we, samen met gehakt en spekjes, in aluminium verpakt zodat we deze op het vuur konden leggen. Het duurde wel een tijdje voordat de hikebommen klaar waren, maar gelukkig zijn we allemaal heel geduldig. Het wachten was ook zeker de moeite waard, want het eten was heerlijk!!!

 

Hikebom maken Hikebom maken Hikebom maken

 

Na een toetje en marshmellows was het alweer heel erg laat, en hoog tijd om te gaan slapen.

De volgende ochtend hebben we eerst ontbeten en daarna mochten we vrij spelen. We hebben een hele gave hut gebouwd!! Na de lunch kwam Akela bij ons omdat ze Baloe had gesproken. Baloe was iets kwijtgeraakt en vroeg ons om hulp om het terug te vinden. Baloe helpen, dat doen we natuurlijk graag! We hebben steeds aanwijzingen van Baloe gevolgd en moesten onderweg nog allerlei dieren uit de Jungle nadoen, zoals Hati, Ka en Mor. Op het allerlaatst kwam Sher Khan ons nog achterna! Gelukkig was Akela in de buurt, zodat we toch weer veilig waren. Akela vertelde dat Baloe weer langs was gekomen en dat hij zijn spulletjes zelf alweer had teruggevonden, hij zat er namelijk bovenop!! Domme Baloe. Als beloning had hij nog iets voor ons meegenomen: een chips zakje voor iedereen! Mmm lekker. 

Na even lekker in het zonnetje gelegen te hebben zijn we teruggelopen naar de blokhut. Na het sluiten was het  alweer tijd om naar huis te gaan :( Gelukkig hebben we de foto's nog! Bekijk deze hier!

Iedereen bedankt voor een super leuk kamp!