De laatste vrijdag van oktober was het Halloween. En dat vinden we bij de kabouters altijd hartstikke leuk! We hebben namelijk de woensdag ervoor onze eigen Halloween lampionnen gemaakt en de week erna hebben we een lampionnentocht gelopen.

We kregen eerst allemaal een potje. Deze moesten we bekleden met vliegerpapier en daarop mochten we heksen en spinnen plakken. Onze lampionnen waren allemaal hartstikke mooi geworden!

De woensdag erop begonnen we met het zoeken van een stok om onze lampionnen aan op te hangen. Toen iedereen een stok had maakte de leiding de lampionnen er aan vast en deed er een kaarsje in. En toen begon de tocht. Lekker in het donker zodat iedereen onze lampionnen kon zien. We liepen eerst een stukje van het pad af en zijn toen langs het kleigat gelopen. Het was wel griezelig door het donkere bos. Gelukkig gaven onze lampionnen een beetje licht waardoor we niet zo bang hoeften te zijn. Vervolgens zijn wij een stukje door de wijk gelopen en gauw weer het bos in. Opeens kwamen we weer bij de blokhut en was de opkomst alweer afgelopen.

Groeten de kabouters