Laatst hebben we bij de kabouters een erg belangrijke, leerzame maar vooral een leuke opkomst gehad. Het is natuurlijk erg belangrijk dat we allemaal goed weten wat we moeten doen als er een ongelukje gebeurd op of buiten scouting. Daarom stond deze opkomst in het teken van EHBO.

Twee kabouters met hun mitella

We begonnen met de uitleg over het pleister plakken. We moesten vooral goed opletten dat we niet met onze vingers aan het stuk pleister komen wat op het wondje komt. Na de uitleg mochten we dit zelf op elkaar gaan proberen en hadden we de pleisters op de gekste plekken!
Het volgende onderdeel was het knopen van een mitella. Dit is erg belangrijk als er iets gebeurd op scouting. We hebben geleerd dat we een mitella kunnen maken van onze das en ook hoe we dit moeten doen. Na een tijdje oefenen had iedereen zijn arm in een mooie scouting-mitella.
Het is ook belangrijk om een verbandje aan te kunnen leggen om bijvoorbeeld je arm. Na de uitleg bleek dit nog best moeilijk te zijn! Sommigen hadden het verband mooi strak zitten terwijl het bij anderen nog wel iets beter kon.

 Verband

 
Aangezien we vaak gezellig met zijn allen bij het kampvuur zitten is het ook belangrijk dat we weten wat we moeten doen als we ons branden aan het vuur. Als eerste leerden we de kreet “Niet hollen maar rollen”. Als je gaat rennen gaat het vuur namelijk alleen maar harder branden. Ook leerden we “Eerst water de rest komt later”. Dit betekent dat het belangrijk is dat je gelijk gaat koelen als je je gebrand hebt.

Toen de leiding net klaar was met het uitleggen over wat we moeten doen als er brand is, kwam Brombeer binnen. Hij zei tegen Moppie en Woepsie dat er brand was in de keuken! Hier schrokken we allemaal heel erg van. Moppie zei dat alle kabouters met Woepsie via de nooduitgang mee moesten naar buiten en dat zij en Brombeer de blokhut gingen controleren op overgebleven kabouters. Toen we buiten bij de poort stonden kwamen Brombeer en Moppie er al gauw weer aan. Zij vertelden dat het een oefening was geweest, dus dat er geen echte brand was. Gelukkig maar!!! De oefening was heel goed gegaan. Er gingen alleen een paar nieuwsgierige kabouters bij de deur naar binnen spieken, wat heel erg gevaarlijk is!

Deze opkomst was hartstikke leuk en ook heel erg leerzaam!

Liefs de kabouters