Vandaag zijn we met z’n allen naar Holdorp gegaan. Holdorp is het plaatsje van waar alle sportieve mensen van Bambilië wonen. We hadden onze eigen Olympische spelen met verschillende onderdelen en verschillende leeftijdscategorieën omdat de leiding ook mee deed.

Als eerste onderdeel was het A4-tje werpen aan de beurt. Je mocht zelf weten hoe je het a4-tje ging gooien. Je mocht er een vliegtuigje van maken of een propje of iets anders waarvan jij dacht dat je er ver mee kon gooien. Alle kabouters hadden er een propje van gemaakt en de leiding(Brombeer en Moppie) kauwden er ook nog op(blèh).

Als tweede onderdeel was het blik schieten aan de beurt. Er was stond een paal in de grond en daar stond een blikje op. Dit blikje moest er af gegooid of geschoten worden met een voetbal. Dit was best nog wel moeilijk. Maar als je de paal raakte viel het blikje er ook af.

Als derde onderdeel gingen we speer werpen. Nou ja niet echt met een speer maar met een stok door een ijzeren ring. Je moest zorgen dat de stok zover mogelijk achter de ring terecht kwam. Want je kreeg per meter dat de stok van de ring af lag een punt.

Het vierde onderdeel was paal werpen. We moesten een pionierpaal werpen. Alleen was het pionier paaltje wat te groot voor de kabouters dus heeft de leiding een ander paaltje gezocht. Daar konden we wel makkelijk mee gooien.

Onderdeel vijf was de ballon loop. Je moest een ballon tussen je benen doen en dan heen en weer terug lopen. Dit ging op tijd. De kabouters hadden verschillende manieren bedacht om dit zo snel mogelijk te doen. Zo werd er op de tenen gelopen en gesprongen. Voor de leiding was dit een vermoeiend onderdeel.

En als laatste gingen we touwtrekken. Iedereen moest tegen elkaar. Zodat iedereen een gelijk aantal punten kon halen. Mits er gewonnen werd.

Ook werd er nog even een wedstrijdje gedaan tussen de leiding en de kabouters. Maar het was voor de Silke, Manon, Anouk en Quirine niet eerlijk om het tegen Filoen en Brombeer op te nemen. Dus besloot Filoen met de kabouters mee te doen. Dus wonnen de kabouters van Brombeer.

Toen was het alweer tijd om te sluiten en kregen we allemaal onze score lijst mee naar huis. Hier stonden de punten op die behaald waren per onderdeel.

Olympische spelen van Bambilie
16 april 2008

Naam: Kabouters (gemiddelde scores van alle kabouters)

Onderdeel

Behaalde punten

A4-tje werpen:

Een a4-tje zover mogelijk weg gooien.

8

Blik schieten

Blikje van een pionierpaaltje afschieten met een voetbal.

1

Speerwerpen

Een stok door een ring gooien. De stok moet zover mogelijk achter de ring belanden.

1.5

Paal werpen

Een pionierpaaltje zover mogelijk gooien.

9

Ballon loop

Zo snel mogelijk lopen met een ballon tussen de knieën.

7.5

Touwtrekken

Zorgen dat je de rest uit de ring trekt.

5

Totaal aantal behaalde punten

32