Afgelopen woensdag was onze opkomst iets anders dan normaal, we hadden namelijk installatie. Wanneer een nieuwe kabouter geïnstalleerd is betekend dat dat zij een echte kabouter is! Zoals gebruikelijk begonnen we de opkomst met openen. Hierbij mochten de ouders die mee waren gekomen meedoen. Na het openen was er nog even tijd voor ranja (en koffie/thee) voor iedereen. Toen begon het officiële gedeelte van de installatie. Omdat wij op dit moment maar 1 geïnstalleerde kabouter hebben mocht zij de kabouterwet oplezen.

Installatie opening


De kabouterwet:
Een Kabouter speelt samen
met anderen in Bambilië.
Zij is eerlijk, vriendelijk en houdt vol
en zorgt goed voor de natuur.


Daarna mochten de andere vijf kabouters een voor een naar voren komen. Ze moesten de linkerhand aan Marwin geven, saluteren en de gelofte nazeggen.

Installatie belofteDe kabouter gelofte:
Ik beloof mijn best te doen
een goede Kabouter te zijn,
iedereen te helpen waar ik kan
en me te houden aan de Kabouterwet.
Jullie kunnen op me rekenen.

 

Nadat ze de kabouter gelofte hadden opgezegd kregen ze de insignes opgespeld en de groepsdas om. En natuurlijk moesten ze langs de leiding lopen om gefeliciteerd te worden.

Na het officiële gedeelte hebben we levend ganzenbord gedaan. Dit was een succes, vooral omdat elke groep minstens een keer op nieuw moest beginnen, en vaak waren ze al vlak aan het eind.

Wij zijn blij met onze nieuwe echte kabouters!!!

Groetjes De kabouters