Beste Rowans, Sherpa's, Pivo's en stam.


In het weekend 17 , 18 en 19 oktober hebben wij de jaarlijkse JOTA en JOTI.
Dit is een weekend waarbij bijna elke scouting groepen uit alle hoeken van de wereld met elkaar communiceren met behulp van speciale zendapparatuur. Ook wij doen dit jaar voor de 29e keer mee.

 

Het kamp begint vrijdag om 7 uur en er is vanaf 5 uur inloop voor alle helpers. Hoewel dit een Jotakamp is gebruiken we de eerste uurtjes om het even gezamenlijk over het sherpa’s en rowans- zomerkamp  te hebben. Zorg dus dat je erbij bent. Wij hopen het kamp op zondagmiddag rond  4 uur af te sluiten.


De benodigdheden zijn:
·         slaapzak,
·         matje / luchtbed,
·         wat extra kleding (Let op: Het kan best koud worden.),
·         regenpak,
·         fiets,
·         dingen voor lichamelijke verzorging
·         en je moet natuurlijk ook je uniform meenemen!
De kosten voor het kamp bedragen €15,- per persoon. Dit kan vrijdag avond betaald worden.  Voor eten en drinken word gezorgd, maar voor de extraatjes aan de bar kan je bonnen kopen. Extra zakgeld is dus wel handig.
Voor de bevers, welpen, kabouters, gidsen en verkenners is er zaterdag een programma om 11 uur.
Dit eindigt rond 3 uur. Deze middag is er ook opendag. De Rowans gaan een spel verzorgen, terwijl de sherpa’s bezig blijven met de JOTA en JOTI, en groepjes van andere deelnemende scoutinggroepen begeleiden.
Je kan je bij je leiding opgeven of door je in te schrijven op de lijst die op het prikbord in het stamhok hangt.

 


Let Op: Vorig jaar hebben we afgesproken dat we een geluidsfragment gaan maken waarin iemand zogenaamd wordt geïnterviewd.
Dat werkt als volgt: We spreken zelf een vraag in op de recorder. Vervolgens proberen we daar een zo leuk mogelijk antwoord op te krijgen. De antwoorden gaan we tijdens de JOTA verzamelen van de zender van Jos. Het is de bedoeling dat je verschillende mensen zo maf mogelijke antwoorden laat geven via de radio. Zowel de Rowans als de Sherpa’s (en misschien de Pivo’s) hebben een eigen geluidsfragment. De leukste sturen we op naar de Jotaorganisatie van scouting Nederland. Als voorbereiding op het maken van het geluidsfragment  maken we een lijst op het forum van onze groep waar we de verhaallijn uitstippelen.
Ken je het forum nog niet? Ga naar http://forum.ariens-ingrid.nl en registreer je (Geef wel een duidelijke naam op, want onbekende namen worden niet toegelaten.). De lijst kun je vinden in: http://forum.ariens-ingrid.nl/index.php?board=7.0