Zie ook het fotoalbum

Het jaarlijkse openingsweekend begon op zaterdagochtend 16 Augustus om 9.00. Het was ook de bedoeling dat iedereen tegen dit tijdstip aanwezig was. Tegen 9:15 kwamen de laatsten aan op de blokhut. Hier hebben we de bagage, tenten, zeilen, kampkisten, touw en dergelijke ingeladen. En zijn  op de fiets gestapt richting Bentelo.

Bij het verzamelen is het altijd een drukte van jewelste!

Daar aangekomen hebben we met z'n allen geopend. Daarna zijn de jongere speltakken een spel gaan doen en ondertussen werd er door de oudere speltakken het kamp opgebouwd. Toen alles opgebouwd was konden we met het middagprogramma beginnen namelijk voor ons een fietstocht door het mooie landschap rondom Bentelo.

 Als eerste werd het kamp geopend.

 
 Toen we terug kwamen was het alweer bijna tijd om te gaan eten na het eten werd er een dieren geluidspel gespeeld. Toen was er even tijd om bij het kampvuur te zitten. Daarna zijn de oudere speltakken nog een smokkel spel gaan spelen. Nadat dat afgelopen was hebben we nog gezellig een hele tijd bij het kampvuur gezeten en toen werd het tijd om richting tent gegaan.

 

Overvliegen via de touwbrug.Daarna gingen we met z'n allen naar de touwbrug over land, omdat eerst de kleineren over gingen vliegen. Dat ging allemaal heel goed, iedereen kwam aan de overkant zonder er van af te vallen.  Toen iedereen daar was geweest, gingen we met zijn allen bij de andere brug staan, die boven het water.
Daar gingen de ouderen overvliegen. De pivo's gingen eerst naar de overkant, omdat die hun nieuwe leden moesten opwachten. Eerst vlogen de rowans over naar de pivo's, dit waren Mart, Bart en Nick. Ze moesten met een jerrycan aan hun been en een balk langs het touw de overkant bereiken. Maar de pivo's en sommigen aan de andere kant slingerden zo hard dat geen van allen aan het touw bleef hangen. Toen moesten ook de sherpa's nog naar de pivo's. Dit ging op dezelfde manier en ook geen van hen haalde de overkant ook maar enigszins droog (De pivo's sprongen zelf ook in de beek om iedereen nog een keer lekker onder te dompelen). Later moesten er ook nog pivo's naar de stam en sommige stamleden moesten wisselen van speltak. Dit ging ook allemaal op dezelfde manier alleen werd er nog net weer ff iets harder aan het touw geslingerd waardoor het voor hun nog moeilijker werd, maar uiteindelijk haalde iedereen toch de overkant en was iedereen overgevlogen.

Bij de pivo's gaat het overvliegen niet vanzelf!Terwijl iedereen die nat was droge kleren aan ging doen mochten de ouders weer naar huis en werd er begonnen met het afbreken van al het spul voor het overvliegen. Toen dat klaar was gingen de meesten hun eigen spul allemaal afbreken, terwijl er een aantal frikandellen en hamburgers ging bakken. Iedereen kon gaan eten toen het koken klaar was en daarna hebben we gauw met z'n allen alles ingepakt en het terrein nog nagekeken op rotzooi. Daarna ging iedereen weer op de fiets en fietste richting de blokhut. Onderweg liep bij Mitch nog een aantal keer de ketting eraf waardoor het niet erg opschoot, maar we zijn allemaal goed overgekomen. Op de blokhut werd snel alles weer opgeruimd en toen kon iedereen naar huis. Een aantal mensen bleven nog om ff wat te drinken en gingen daarna ook naar huis.