Het is weer zover, Sinterklaas is weer aangekomen in Nederland. En net als andere jaren brengt hij ook een bezoekje aan onze blokhut. Dit jaar gebeurde het allemaal op zaterdag 29 november. De bevers, welpen en kabouters hadden zich verzameld op de blokhut om te horen wat de sint dit jaar van de pieten gehoord had. De sint vertelde ook nog dat de pieten dit jaar niet meer zoveel het dak op moesten omdat hij nu ook gebruikt maakt van het internet


Toen sinterklaas eenmaal op de bank zat (jaja niet een stoel voor hem zelf, maar een hele bank voor hem alleen!). Begon hij met vertellen wat de pieten allemaal konden en deden om te kijken of alle bevers, welpen en kabouters wel lief waren geweest. De pieten moesten zelf voor doen hoe ze over het dak heen liepen. Bij de kabouters hadden ze gehoord dat Judith na een weekendje kamp op school in slaap was gevallen omdat kamp super leuk maar ook heel vermoeiend was geweest. Ook moest Manon naar voren omdat ze altijd met haar turnpakje naar de scouting komt. En Kirsten moest naar voren omdat zij alles geloofde wat Brombeer zegt. Sinterklaas heeft haar een tip gegeven dat ze dat maar niet altijd moet doen.

Bij de bevers moest Akame en Nicole naar voren komen. Akame omdat hij zo houdt van treinen en er bijna elke opkomst eentje meeneemt. En Nicole omdat ze het altijd super blij en vrolijk wordt als ze haar leiding weer ziet.

Bij de welpen moest Robert naar voren omdat hij altijd met de rug naar de leiding staat tijdens het openen. Ook de nieuw geïnstalleerde welpen mochten bij Sinterklaas komen. Want zonder een paar nieuwe welpen per jaar houdt de scouting op te bestaan. Sinterklaas bedankte deze welpen dus even omdat zij de leiding aan het werk houden. Sinterklaas vroeg ook Sander om even naar voren te komen. Hij was namelijk afgelopen donderdag jarig geweest en daarom hebben de pieten een liedje voor hem gezongen.

Ook dit jaar moest de nieuwe leiding er aangeloven en moesten ze bij sinterklaas komen. Er ontbraken echter 2 nieuwe leiders, deze waren waarschijnlijk te bang om bij sinterklaas te komen.

Groetjes de bevers, welpen en kabouters.