Beste Verkenners, ouders en verzorgers,

Het is weer zover!!! We gaan survivallen met de verkenners en de leiding. Dit betekend echt koken op houtvuur, schuilen in een eigen gemaakte schuilbivak en bikkelen door het bos.

We gaan zoals je misschien gewend bent van een normaal weekend niet op zaterdagmorgen weg maar we gaan op vrijdagavond richting het kampterrein. We komen 13 maart om 19.00 op de blokhut vanwaar wij met de auto vertrekken. Zondagmiddag zijn we rond 16.00 uur weer terug op de blokhut. De kosten voor het kamp zijn € 10,00 per persoon.

Het is de bedoeling dat iedereen voor zaterdag 1 lunchpakket voor de middag meeneemt.


Wat heb je allemaal nodig?

Allereerst komen alle leden in uniform en uiteraard met een stralend humeur. Zorg voor een goed warme slaapzak en eventueel een extra deken ( LET OP: wapen je tegen temperaturen van rond het vriespunt!) en een matje of luchtbed. Neem voor de zekerheid van alles dat je zaterdagmorgen aan hebt een extra (warme) set mee. Daarbij zijn goede loopschoenen en extra waterdicht schoeisel aan te raden. Maar vergeet natuurlijk de attributen voor de persoonlijke hygiëne niet ( lees: handdoek, washandje, zeep, tandenborstel. Verder is het heel belangrijk dat er een regenpak wordt meegenomen. Eventueel als aanvulling kan nog een zaklantaarn worden meegenomen.

Maar het belangrijkste om mee te nemen voor een survivalweekend is natuurlijk je: zakmes !

Let Op: Kou en regen zijn niet vervelend wanneer er voldoende warme en waterdichte kleding wordt meegenomen!

Voor vragen kun je natuurlijk altijd naar de leiding bellen!!

Met vriendelijke groet,

De verkennerleiding