Zoals gewoonlijk hadden we ons eerst verzameld op de blokhut. Toen iedereen zich had gemeld, was het tijd om te vertrekken naar Bentelo. Dit gebeurde natuurlijk per fiets! Zoals gewoonlijk was er weer een auto beschikbaar voor onze stoere bevers.

Eenmaal na een geweldige fietstocht aanwezig op het kampterrein, was het tijd om te openen. Dit gebeurde door de Welpenleiding. Na een flink applaus gingen de bevers, kabouters en welpen een spel spelen. Terwijl het spel gespeeld werd, begonnen de moeders, gidsen, verkenners en rowans met de opbouw van het kampement.

 

Kampopening

 

 

 

 

 

 

Na het spel was het tijd om te lunchen. Daarna was het de bedoeling om van de tafel meteen door te gaan naar de tenten om de slaapplekken in te richten.

 

's Middags was er een wandeltocht georganiseerd door de kabouters. Hiermee was iedereen 2 tot 3 uur zoet. Na de tocht was het gelukkig al weer bijna tijd voor het eten. Voor het eten was er een pannenkoeke bak-race georganiseerd. Iedereen werd in groepen verdeeld (dezelfde groepen als tijdens het wandelen). Het idee was natuurlijk dat je zoveel mogelijk pannenkoeken zou bakken en hier kreeg je dan punten voor van de jury.

 

pannekoekbakestafette

 

Na het eten was er even tijd om vrij te gaan spelen, of om af te wassen. Kort daarop was het kampvuur al aan en was er voor de jongste speltakken de mogelijkheid om broodjes te bakken.
Voor hen was het dan ook al bijna bedtijd.

Toen de jonge speltakken in bed lagen, hebben de overige speltakken en de moeders lekker bij het kampvuur kunnen zitten. Er was zoals gebruikelijk ook nog de mogelijkheid om mee te doen aan een dropping. Hier deden de meesten dan ook aan mee.

Kampvuur

Zondag hebben we na het ontbijt met z'n allen "hoger of lager" gedaan. Toen er getoeterd werd, zijn eerst de winnaars bekend gemaakt om vervolgens te gaan eten. Bagheera en Marleen hadden lekkere macaroni gemaakt. Het toetje hebben we met de jongere speltakken op het veldje opgegeten. Dit was weer heel gezellig. Toen we dit op hadden hebben we nog stompbal gedaan samen met de moeders. De welpen moesten vervolgens ook nog hun spullen in de tent opruimen. De overige speltakken hebben in deze tijd hun tenten afgebouwd en hun spullen opgeruimd.
Na het sluiten zijn we weer op weg terug naar de blokhut gegaan. Eenmaal op de blokhut, werd de bagage weer uitgekozen en gingen de meesten weer richting huis om lekker te douchen!

Al met al was het een zeer geslaagd kamp!!

 

Bekijk de foto's op het fotogedeelte van de site!
Kijk in de nieuwsbrief voor de inlog gegevens waarmee je alle fotos kan zien!

 

Terugweg