Klik hier voor de fotos!

Het hele jaar hebben we de tijd gehad om zo lief mogelijk te zijn. En afgelopen zaterdag was het weer zo ver. Het was tijd om al onze fouten te verantwoorden tegenover Sinterklaas. De goedheiligman bleek ook dit jaar al weer vroeg zijn Pieten naar Nederland te hebben gestuurd om te kijken hoe wij ons best deden. En dat hebben ze allemaal doorgegeven aan de Sint.

Om kwart voor tien kwamen de eerste Bevers, Kabouters en Welpen binnen. De leiding was al een tijdje druk bezig met het versieren van de grote zaal en de kinderen konden mooi helpen de laatste versieringen op te hangen en de laatste stoelen recht te zetten, zodat alles om tien uur echt helemaal klaar zou zijn.

Toen iedereen om tien uur zat, kon het wachten beginnen. Om het wachten wat leuker te maken, werd vast begonnen met het zingen van Sinterklaasliedjes. En omdat de welpen blijkbaar niet zo hard kunnen zingen, moest dit nog even geoefend worden met een wedstrijdje tussen de Bevers, Kabouters en Welpen. Het was al snel duidelijk dat de Kabouters het hardst kunnen zingen, maar de Bevers en Welpen zingen veel mooier.

Sinterklaad komt binnenPlotseling werd er op de ramen gebonsd. Heel even vielen de kinderen stil, om daarna meteen te beginnen aan 'Sinterklaasje, kom maar binnen met je knecht'. En inderdaad, direct daarop vlogen de eerste handen pepernoten door de lucht, terwijl de Sint onder begeleiding van twee Pieten binnenkwam. Hierop was ook meteen het zingen weer afgelopen, omdat de kinderen hun monden gevuld hadden met pepernoten. En terwijl de kinderen de eerste pepernoten opaten, nam de Sint plaats op zijn eigen podium.

De eerste die naar voren mocht komen, was Brombeer. Het was Zwarte Piet opgevallen dat hij sinds kort een baard had. Probeerde hij soms een wedstrijdje te doen met Sinterklaas? Dit bleek niet het geval. Brombeers scheermesjes waren al een tijdje op. Nadat hij had beloofd scheermesjes te vragen voor in zijn schoen, mocht hij van Sint weer gaan.

Arjan bij SInterklaadArjan van de Bevers had al de hele week geoefend op een sinterklaasliedje en had 's nachts van spanning niet kunnen slapen. Nu was het moment van de waarheid. Hij mocht zijn liedje laten horen aan Sinterklaas. En die vond het heel mooi! Arjan werd beloond met een grote hand pepernoten.

Ook de Kabouterleiding moest zich komen verantwoorden bij de Sint. Die dacht namelijk dat zij niet konden koken. Tijdens het afgelopen zomerkamp waren namelijk alle kabouters ziek geworden. Het bleek echter om een griepvirus te gaan dat de kabouters ziek maakte, dus het lag niet aan de kookkunst van de leiding. En zoals we ook hebben kunnen zien, kunnen de kabouters zelf heel goed pannekoeken bakken! Dit hebben ze aan de Sint gedemonstreerd. Deze liet de Kabouters meteen even een spoedcursus pannekoek-omgooien geven aan de rest (waarbij de leiding het presteerde om de pannekoeken tegen het plafond te gooien). Ook deze Kabouters werden door de Sint beloond met een grote hand pepernoten.

Sinterklaad met de cadeautjes!Nadat de Sint iedereen bij zich had geroepen die hij wilde spreken, kwam het moment waar uiteindelijk iedereen voor was gekomen. De cadeautjes! De Pieten hadden drie grote zakken vol meegenomen met pakjes voor iedereen. Nadat de Sint en zijn pieten waren uitgezwaaid, deelde de leiding de cadeaus uit. Voor de Bevers was er een set met ridderpoppetjes, voor de Kabouters een broche-maaksetje en voor de Welpen twee doosjes met goocheltrucjes. En voor iedereen een heerlijke chocoladeletter!

Hierna werd de grote zaal nog even snel opgeruimd en was het al weer tijd om naar huis te gaan.

Dank u Sinterklaasje!

Groeten,
De Bevers, Welpen & Kabouters