“We hebben toen ‘s nachts het hele kamp op stelten gezet. We waren met z’n drieën en Mulder was er ook bij.” Op de reünie staan her en der groepjes vergrijsde ex-scouts fanatiek herinneringen op te halen. Deze reünie, die wordt gehouden naar aanleiding van het 50-jarig bestaan van de groep, is met de aanwezigheid van zo’n 60 oud-kaderleden een groot succes.

In de grote zaal van de blokhut, die is ingericht met statafels en een bar, kunnen de bezoekers terecht voor een hapje en een drankje. Het kleine zaaltje er tegenover is tot de nok toe gevuld met scouting rekwisieten. Waaronder uniformen, insignes en oude scoutingboeken met titels als ‘Padvindsters Liederen Bundel’ en ‘Het Leidsters Spoor’. Deze zijn afkomstig uit de verzameling van Ben Ketelaar (65) die al 58 jaar actief is bij de scouting. “Hebben jullie mijn verzameling al gezien? Als ze d’r tien tafels neer hadden gezet had ik ze alle tien vol gekregen.”

Terwijl een deel van de bezoekers de verzameling bezichtigt delen ex-scouts gretig hun verhalen met de jongere generatie. “Of we wel eens gekke dingen deden? Het was een aaneenschakeling van gekke dingen. Zo hebben we ’s nachts een keer de stokken van een tent verwijderd en er toen een aanhanger overheen gezet. Je kan wel raden wat er gebeurde toen we ze met veel kabaal wakker maakten.”

Ook de foto expositie brengt veel herinneringen naar boven. “Weet je wat ik me nu bedenkt. Dat je nu precies kunt zien wie met wie is getrouwd”, zegt een vrouw van midden veertig bedachtzaam terwijl haar ogen aandachtig langs de foto’s gaan.

De organisatie is dan ook meer dan tevreden over het verloop van de avond. “Net kwam er nog een vrouw naar me toe die vroeg of we 25 jaar geleden ook een reünie hadden. Ik zeg mevrouw ik heb geen flauw idee want toen was ik dertien.”