Zondag 21 april stond de Esreinmarkt weer op het programma. De Esreinmarkt is de grootste braderie van Hengelo waar elk jaar tienduizenden bezoekers op af komen. De braderie bestaat uit een rommelmarkt, een kermis, een koopjesmarkt en entertainment in de vorm van live muziek. En alsof het altijd zo geregeld wordt, scheen ook dit jaar de zon weer volop.

Zoals de meeste wel weten, doet onze scouting veel op de achtergrond voor de Esreinmarkt. Zo ligt de verantwoordelijkheid van de opbouw van de markt in de handen van onze groep. Daarnaast worden ook de ingangen en het terras door leden van onze groep bemand. Hier zijn we het hele weekend zoet mee en doen we elk jaar weer met veel plezier.

Verder staan we als scoutinggroep op de markt om ons zelf te promoten en doen we onze uiterste best om nieuwe leden te werven.

Dit jaar hebben we een groot deel van het grasveld ingericht als een echt scoutingplein. Op dit plein hebben we een grote stand gebouwd waarop we onze informatiebladen, fotoalbums en andere leuke dingen lieten zien. Daarnaast stonden grote infoborden met daarop allerlei bezienswaardigheden van elke speltak. Dit waren leuke foto’s, mooie posters en echte scoutingspullen. Verder hebben we drie grote luchtkussens opgezet, waarmee alle kinderen zich super goed hebben vermaakt. Ook ontbrak de vuur-bak niet. Boven deze bak kon je een broodje aan een stok bakken. Dit was net zoals altijd een groot succes. Er zijn dit jaar ruim 300 broodjes gebakken!

Had je even geen zin in een broodje, dan kon je jezelf laten schminken. Vlinders, prinsesjes, ridders en piraten… werkelijk alles liep rond op de markt.

Al met al was het weer een drukke, maar ontzettend geslaagde Esreinmarkt. We hopen op veel nieuwe leden en ontvangen iedereen graag op onze blokhut.

De P.R.

P.S. Ben je het telefoonnummer van de scouting kwijt, maar wil je toch graag een keer komen kijken, bel dan naar 06 38 74 16 75.

Broodjes bakken op de esreinmarkt