Beste leden en ouders,

Het is al weer 2 jaar geleden, dus eindelijk staat het Moederkind-weekend voor de deur. 24 en 25 mei mogen de mamma's mee, om te ervaren wat scouting inhoudt. En dit jaar geheel in thema "Olympische Scouting Spelen" . We gaan dit kamp per fietsrichting Beckum. De Bevers gaan met de auto.

De kosten voor dit kamp bedragen € 12,50 per persoon. Dit kun je zaterdag 24 mei bij je eigen leiding inleveren. Mamma's mogen het inleveren bij de leiding van zoon of dochter.

Wij gaan er vanuit dat iedereen mee gaat, maar toch voor de zekerheid willen we graag dat het onderstaande strookje ingevuld wordt ingeleverd bij de leiding.

Wat nemen we mee?

 • Slaapzak + matje of luchtbed
 • Toiletartikkelen
 • Schone kleding
 • Goed schoeisel
 • Uniform (voor zover je er een hebt)
 • Regenkleding
 • en..
 • twee lunchpakketten voor de zaterdagmiddag en de zondagmorgen!!

Het goede humeur krijgen julie vanzelf wel.

Groeten van de organisatie

Aanvullende informatie

Beste moeders,

We hebben van de leiding begrepen dat er wat vragen waren over het weekend. Allereerst sorry dat er wat tijden uit de brief waggevallen waren.

We verzamelen zaterdag om 9.00 uur op de blokhut. Vanaf hier gaan de onderdelen en moeders apart van elkaar een fietstocht rijden. (behalve de kleinsten, de bevers, die worden per auto gebracht).

Tijdens de fietstocht zullen er posten zijn, waar wat spelletjes gespeeld worden en wat gegeten en gedronken wordt. De fietstocht is niet lang. We fietsen via Delden naar Beckum, dus ook voor de kleinste fietsertjes goed te doen. Tijdens deze fietstocht kan het eerste meegebrachte lunchpakket gegeten worden. Hiervoor is alle tijd. Pas om 13.30 uur is het de bedoeling het kampterrein bereikt te hebben.

Op het kampterrein zullen de tenten van de bevers, de shantihorde, de moglihorde en de moeders al helemaal klaar staan. Deze kunnen hun slaapplaats meteen inrichten. De oudere speltakken zijn gewend hun eigen tent op te zetten en hebben hier ruim een uur de tijd voor.
Hierna begint een middagspel, met 5 groepen, waarbij de kinderen bij hun eigen moeder in de groep ingedeeld zullen worden. Dit spel is zo fanatiek als je zelf wil, maar de kans op ongelukken is uitgesloten. Geen ballen, geen zware objecten. Geen acrobatiek.

Voor moeders is dan om een uur of 16.00 een apart spel. Geen kinderen hier. Het warme eten gaat gezamelijk!

's Avonds zal er een kampvuurtje zijn en voor de oudere scouts wat spellen. Als de kleintjes naar bed zijn, is het uiteraard gezellig bij het kampvuur en zal er een biertje of een wijntje genuttigd kunnen worden. De kinderen hebben hun bedtijd, slapen dus in hun eigen tent en hun leiding zal voor hen zorgen waar nodig.

Zondag is het gezamelijk ontbijten voor diegene wiens tenten bij aankomst al stonden. We ontbijten hier met ons 2e lunchpakket. De anderen doen dit bij hun eigen kampement.

Hierop volgt het Olympische Scouting Spel. Weer gemixte groepen, waar wederom (desgewenst) kinderen bij hun eigen moeder worden ingedeeld. Uiteindelijk zal er weer gezamelijk gegeten worden.

Als uiteindelijk alles is opgebroken, fietsen we weer per onderdeel terug naar de blokhut waar we om 15.30 het kamp officieel zullen beëindigen.

Blijven er nog wat handige tips over:

 • Neem je lunchpakketten (2 per persoon) mee met de fietstocht. Onderweg kan het lekker zijn om even wat te drinken.
 • Een lunchpakket kan meer zijn dan alleen wat boterhammen. Ook drinken kan mee genomen worden. Er zal koffie, thee en ranja zijn op het kampeerterrein, maar een jus d'Orange of een melk... dat hebben we niet.
 • Het kampeerterrein is geen camping. Het is allemaal wat soberder, of natuurlijker. Veel bomen, struiken en zand. Witte kleren is hier niet handig. (Jullie zijn moeders, dus weten waarschijnlijk zelf nog veel meer handige tips op dit gebied). Er zijn wel sanitaire voorzieningen, maar erg sober en zonder electriciteit. Warm douchen is dan ook niet waarschijnlijk.
 • Tijdens het kamp zijn er momenten met, en zonder kind. Zorg dat zowel je kind, als jezelf alles bij je hebt wat je dringend nodig kan hebben.
 • Bij warm weer neem je uiteraard wat zomerse kleren mee en misschien zonnebrandcreme. Maar hou er rekening mee dat het 's avonds best af kan koelen, of in elk geval het voor je gevoel best kil kan zijn. Ook warme kleding is handig. Juist bij warm weer, is de kans op regen en onweer 's avonds aanwezig, dus regekleding is een aanrader.

Groeten,

de organisatie