In het weekend van 5 en 6 maart was het weer zover. De welpen hielden hun jaarlijkse weekendkamp op de blokhut. Zaterdag om 10:00 uur moesten we op de blokhut zijn, met onze fiets. Waar die fiets voor nodig was, wisten we nog niet, maar hij stond op de brief en moest dus mee.

 's Ochtends zijn we samen met Hathi, Mang, Kaa, Chantal en Sanne het bos in geweest. In het bos vond Mang twee paddestoelen. Deze twee witte, plastic kuipstoelen stonden midden op het pad en we moesten dus oppassen. Misschien waren ze wel giftig! Mang heeft daarom de paddestoelen eerst goed onderzocht voor we ze meenamen naar de blokhut.

Na het middageten zijn we naar Bengeltjesdorp gegaan, op de fiets (dus daarvoor hadden we die nodig!). Bengeltjesdorp is een heel grote overdekte speeltuin met allemaal speeltoestellen, een ballenbak, hele grote legostenen en nog veel meer leuke dingen om mee te spelen. Eerst hebben we alleen met elkaar gespeeld, maar na een tijdje kwam ook de leiding meedoen. Tsjah, het mag dan leiding zijn, maar het blijven grote kinderen... Hathi en Kaa hebben met de legoblokken een heel groot bouwwerk gemaakt. Dat zag er echt heel gaaf uit. Daarna is Hathi mee gaan spelen in de ballenbak. Iedereen kreeg een aantal 'levens' en als je 'auw' zei, raakte je een leven kwijt. Om half zes zijn we weer bij Bengeltjesdorp weggegaan om te gaan avondeten.

Terug op de blokhut wachtte ons voor het avondeten nog een verassing. Bagheera was er! Hij moest overdag werken, maar is na werk meteen naar de blokhut gefietst om mee te doen met het kamp. Maar nog belangrijker was, dat het avondeten snel op tafel stond. De leiding had gezorgd voor heerlijke.... PANNEKOEKEN!!!! Dat ging er wel in na zo'n dag spelen en actief zijn.

Zaterdagavond hadden we heel veel geluk met het weer. Het was droog en daarom had Hathi buiten een kampvuur gemaakt. En dit keer geen marshmallows en koekjes bij het kampvuur. In plaats daarvan had de leiding gezorgd voor brooddeeg en lange stokken, zodat wij ons eigen broodje konden bakken. Dat duurde wel lang, en als je niet oppaste werd je broodje zwart, maar leuk was het wel! Als je broodje klaar was, kreeg je van Bagheera suiker om er in te doen en kon je je eigengebakken broodje opeten. Wat was dat lekker!

Na het bakken van het brood en het genieten van het kampvuur moesten we naar bed toe. Iedereen had zijn slaapzak al neergelegd in de kleine zaal en na het poetsen van de tanden kropen we hier lekker in. We mochten nog even schijnen met onze lampen en daarna kwam de leiding zeggen dat we moesten gaan slapen. Maar dat vonden we niet zo erg, na zo'n vermoeiende dag...

De volgende ochtend moesten we van de leiding in onze slaapzak blijven liggen tot zij ons kwamen zeggen dat we er uit mochten. Maar omdat dat ons te lang duurde hebben we de leiding maar wakker gemaakt en gezegd dat zij er maar uit moesten. En we waren maar een kwartiertje te vroeg, dus dat viel wel mee.

Omdat Hathi en Bagheera een hardloopwedstrijd hadden op zondagochtend en Mang en Sanne al weer naar huis waren, kwam Peter Kaa en Chantal helpen met leiding draaien. Na het ontbijt van gebakken eieren hebben we dweilhockey gedaan. Er werden teams van twee welpen gemaakt en die speelden tegen elkaar. Het winnende team mocht in het veld blijven staan en het verliezende team moest de dweil doorgeven aan het volgende team.

Toen we net klaar waren, ging Peter weer weg en kwamen Hathi en Bagheera weer terug. Tijdens de lunch had de leiding gezorgd voor heerlijke kippensoep en tomatensoep.

Na de lunch hebben we samen alles opgeruimd en afgewassen. Toen kwam Bagheera opeens binnen met een paasei! Hij was even buiten gaan kijken naar het weer en in plaats van regen vond hij een ei. En hij had er nog veel meer zien liggen! Dus moesten we naar buiten om te zoeken. En wat lagen er veel eieren! Iedereen had er heel veel gevonden en ingeleverd bij de leiding. Deze heeft er na het kamp voor gezorgd dat de eieren eerlijk werden verdeeld.

Omdat het bijna Pasen was en de paashaas ook al actief bleek te zijn, hebben we na het eieren zoeken een poging gedaan tot het helpen van de paashaas. De leiding had een heleboel eieren gekookt en deze hebben we met de mooiste kleuren en vormen versierd. Alle eieren zijn heel mooi geworden en we mochten allemaal ons eigen eitje meenemen naar huis.

Helaas was het na het beschilderen van de eieren al weer tijd om te gaan sluiten en naar huis te gaan. Iedereen vond het een heel leuk kamp!Groeten,Bagheera