Eén keer per jaar meten de verschillende welpennesten hun gezamenlijke kracht. Behendigheid, teamwork en kennis worden getest in de grootste krachtmeting die we kennen: De Sterkste Nest-verkiezing.

De opkomst begon zoals gewoonlijk met het openen. Na het openen werd ons gemeld dat vandaag de dag van de krachtmeting zou zijn. Omdat de nesten te klein waren voor een goede competitie, werden er twee groepen gemaakt. De leiding had een aantal opdrachten klaargezet waarmee wij onze krachten en kennis konden testen.

 De competitie begon met een wedstrijd boomstamslepen. Per groep moesten we een zware boomstam van de ene kant van het veld naar de andere kant brengen. Daar aangekomen moesten we omdraaien en terug naar het beginpunt. En omdat één keer spelen niet eerlijk is, werd er een tweede ronde gehouden op hetzelfde parcours. Na deze krachtmeting was de stand gelijk; 1-1.

De volgende slag was een partij trouwtrekken. Alleen, waar bij normaal touwtrekken het touw recht ligt, was hier het touw in een cirkel neergelegd. De bedoeling was het touw naar de vlaggenmast of de betonnen palen te trekken, afhankelijk van je nest. En, alweer, een competitie is niet eerlijk als een wedstrijd maar één keer wordt gedaan, dus werd ook het touwtrekken voor een tweede keer gespeeld. Dit resulteerde in een nieuwe gelijk stand; 2-2.

Na het touwtrekken volgde een korte pauze met ranja voor de dorstigen.

Toen de ranja op was, werd snel verder gegaan met het volgende onderdeel. We gingen bekers stapelen. Hierbij werd ons teamwork getest. Welk nest kon door samenwerken de hoogste stapel bekers neerzetten zonder dat deze omviel? Er werd een emmer met bekers neergezet. We mochten per keer één beker pakken. Hiermee moesten we naar de overkant rennen om daar de beker op de boomstam neer te zetten. Daarna moest de volgende rennen met één beker en zo moesten we een zo hoog mogelijke stapel maken. Als de stapel omviel moesten we opnieuw beginnen. de tussenstand na 2 rondes: 4-2.

Als laatste wedstrijd moesten we in estafette twee rondjes om de blokhut rennen. We zaten in twee rijen achter elkaar. De voorste moest om de blokhut heen rennen en weer achteraan aansluiten. Zodra de loper zat, mocht de volgende loper rennen. Het was de laatste kans voor het nest op achterstand om weer bij te komen. De eerste ronde wonnen ze makkelijk. Ook in de tweede ronde hadden ze een voorsprong opgebouwd, maar door een misstap van één van de deelnemers was deze voorsprong ineens verdwenen. Het ging erom spannen. De laatste twee lopers vertrokken vrijwel tegelijk. Danny kwam als eerste aan, maar omdat hij vergat dat hij moest zítten, had Stan de kans hem alsnog in te halen en toch als eerste te zitten, waardoor er alsnog een gelijkspel was: 4-4.

De uitslag moest dus komen door de twee teams op de foto te zetten. De mooiste foto zou winnen. Welk team heeft gewonnen? beslis dat zelf maar...

 
Foto's volgen ASAP