Het begint een traditie te worden; elke eerste mooie donderdag van het jaar hebben de welpen een wateropkomst. Zo ook dit jaar.

Toen de welpen bij de blokhut aankwamen, waren Hathi en Bagheera al hard op weg waterballonnen te vullen voor het gevecht later deze avond. Eigenlijk was toen al wel duidelijk wat we zouden gaan doen. Maar van Bagheera mochten we pas na het openen een waterballon.

Na het openen begonnen we met een spelletje fopbal met een waterballon. We gingen allemaal in een kring staan met de handen op de rug. Als degene in het midden van de kring deed alsof hij de ballon naar je gooide, maar niet echt gooide en je liet wel je handen zien, dan was je af. Je was ook af als je de ballon niet ving, als deze wel werd gegooid. En dan was je meteen ook nat, want één van de eigenschappen van waterballonnen is dat ze uit elkaar spatten als ze ergens tegenaan worden gegooid.

Hierna kregen we allemaal één waterballon die we steeds weer bij konden vullen. Het was de bedoeling de andere welpen zo nat mogelijk te maken. Hierbij was één duidelijke regel: binnen mocht er niet met water worden gegooid. Zo konden diegenen die niet nat wilden worden, droog blijven. Toen iedereen redelijk doorweekt begon te raken, besloten Hathi en Bagheera zich in het gevecht te mengen. En wat is er nu leuker dan de leiding nat te gooien? Helaas was Bagheera zo gemeen een grote emmer te nemen en deze te vullen met water. Dus toen werden we allemaal heel erg nat. Maar dat was niet zo erg, want het was toch mooi weer.

Aan het eind van de avond gingen we nog even wat drinken. Kaa, die al de hele opkomst binnen was omdat  hij bang was om nat te worden, had ranja gemaakt. Toen we allemaal zaten te drinken, vonden Hathi en Bagheera dat Kaa nog te droog was en ze besloten hun emmers leeg te gooien over Kaa heen. Zo is iedereen deze opkomst ongeveer even nat geworden.