Nadat alle vuurwerk verknald is, de oliebollen opgegeten zijn en de vakantie weer afgelopen is, was het afgelopen donderdag voor de welpen ook weer tijd om de normale dingen weer op te pakken. Om het begin van dit nieuwe jaar te vieren, had de welpenleiding een nieuwjaarsdiner geregeld voor alle welpen.

Alle welpen hadden voor de opkomst een brief thuisgekregen waarin ze werden uitgenodigd om deel te nemen aan dit diner. Dus waren alle welpen er deze donderdag in hun meest nette kleren.

 Omdat het zo'n bijzondere opkomst was, mochten ze deze avond ook in het stamhok komen. Hier stond een prachtig gedekte tafel klaar. Nadat iedereen een glas champagne had gepakt en was gaan zitten, werd de avond officieel geopend door Hathi met een welkomswoordje. Hierin heeft Hathi een mooie afspraak gemaakt met de welpen. Als er aan het eind van het seizoen, voor het zomerkamp, twintig of meer welpen zijn, zorgt de leiding die opkomst voor iets bijzonders. Wat dat is, blijft nog even een verassing, maar het wordt zeker iets om niet snel te vergeten.

Openingswoordjes voor een maaltijd horen niet lang te zijn, en zo ook deze niet. Al vrij snel werd de soep rondgedeeld en konden we beginnen met eten. Na de soep volgde een goe uitgerust hoofdgerecht van sperziebonen, gebakken aardappeltjes en een heel grote schnitzel. De schnitzel was zelfs zo groot dat niet eens iedereen deze helemaal op kreeg. Maar het was wel heerlijk.

Tijdens de maaltijd werd ook van alles doorgegeven, zoals tikjes en stoten en, niet te vergeten, de mayonaise en curry.

Na het hoofdgerecht was het al weer tijd voor het toetje. Alle welpen mochten bij elkaar op de bank gaan zitten. Dit leverde even wat moeilijkheden op toen een aantal leiding dacht daar ook bij te horen en bij de welpen op schoot wilde gaan zitten, maar uiteindelijk paste het allemaal heel goed.  Als je door Hathi werd aangewezen, mocht je naar Baloe lopen, een toetje uitzoeken en weer aan tafel gaan zitten. Je mocht alleen niet weer gaan zitten waar je al gezeten had en ook niet zitten naast wie je al gezeten had. Dit werd dus een heel gepuzzel, maar uiteindelijk kon iedereen, met een beetje hulp van de leiding, beginnen met zijn toetje. 

Helaas was het na het toetje al weer tijd om naar huis te gaan. Volgende week beginnen we dan echt met het nieuwe jaar!

 Het was een gezellige avond en een heerlijke maaltijd!

 

Bagheera