Lief Logboek,

 Vanavond was de laatste avond van Sebastian, onze stagiair. Sebastian kwam van Scouting Delden en liep twee dagen bij ons stage om zijn bevoegdheid te verdienen. De tweede keer dat een stagiaire komt, regelt hij of zij (een deel van) het programma. Dit keer was die eer aan Sebastian.

Na het openen zijn we snel naar binnen gegaan omdat het buiten misschien toch wel erg koud was. Binnen begon Sebastian met de uitleg van zijn spel. Alle welpen kregen van hem een briefje met daarop een bedrag, variërend van 1cent tot €2,00. Het was de bedoeling dat je iemand tikte, waarvan je dacht dat die een hoger bedrag op zijn briefje had staan dan jijzelf. Vervolgens moest je dan het spel gaan doen dat hoorde bij het bedrag van diegene die je getikt had. Het eerste deel van het spel liep al vrij snel heel goed, iedereen probeerde iedereen te tikken, de briefjes werden uitgewisseld en er werd zo snel mogelijk weer iemand getikt. Of moesten ze nou nog wat meer doen? Naja, alleen tikken was toch ook leuk? Nadat de leiding even had verteld wat nu eigenlijk de bedoeling was van het tikken en de briefjes, had iedereen uiteindelijk ook door dat je na het tikken niet direct weer moest tikken, maar eerst een spel moest gaan doen. Bij alle leiding waren twee spellen. Zo was er balvangen met een blik bij Bagheera, bankschuiven bij Baloe en een namenspel bij Hathi.

Om kwart over zeven werd het spel gestopt en gingen we naar de grote zaal voor Ranja. Omdat Bas alweer jarig was geweest moesten we een liedje zingen voor hem. Alweer? Ja, Bas schijnt, volgens Stijn, ongeveer vier keer per jaar jarig te zijn... Natuurlijk werd er ook getrakteerd, waarvoor dank! En er werd bekend gemaakt wie het briefje van twee euro had en wie de meeste punten had verdiend.

Na het drinken mochten de welpen beslissen wat we gingen doen. Er werden al snel drie spellen genoemd, namelijk Koning van de Heuvel, Nachtwacht en Balverstoppertje. Na een snelle stemming werd besloten dat het Balverstoppertje was geworden. Dus deed iedereen zijn jas aan, werd de bal gezocht en gingen we naar de poort. Ivo had de meeste punten gehaald bij het vorige spel, dus mocht hij de bal wegschoppen. En omdat Laurens de twee euro had, mocht hij vervolgens de verstopte welpen weer zoeken. 

Hierna was het al weer vijf voor acht en moesten we snel weer sluiten.

Het was weer een gezellige avond!

 

Maar, lief digitaal Logboek, waar is je papieren broertje gebleven? Deze hebben we al een paar weken niet meer gezien...

 

Bagheera