Lief Logboek,

 Afgelopen donderdag kwam Hathi binnen met een enorm stuk karton. Als een razende begon hij hier stroken van te knippen. Wat hij hiermee ging doen, was mij niet helemaal duidelijk. Toen de hele doos aan stroken was geknipt, maakte hij van de stroken vierkantjes. Toen begon het mij duidelijk te worden. We gingen een memorie-spel maken!

Zoals altijd begonnen we met openen. Daarna werden de welpen in de kleine zaal verdeeld over twee tafels. Iedereen kreeg twee vierkantjes van karton. Het was de bedoeling dat op allebei de stukken karton hetzelfde plaatje werd getekend met stiften. Zo kregen we allemaal setjes van twee.

"Bagheera, hebben we hier televisie?" Was het eerste wat Robert vroeg. "We hebben wel televisie, maar geen kabel", was mijn antwoord. "Maar hoezo?" Hij wilde graag FC Twente zien spelen. En dat klopt, die speelden tegen Olympique Marseille en dat was ook om half zeven begonnen. Dat werd even een probleem. Want we hadden ook geen radio. Maar de moderne techniek kwam ons al snel te hulp, want we hadden wel mobiel internet. De stand was toen 0-0.

Toen de welpen hun eerste kaarten klaar hadden, kregen ze nieuwe stukken karton om zoveel mogelijk verschillende kaarten te krijgen. Zo werd het memoriespel steeds mooier en uitgebreider. We kregen meer en meer setjes kaarten, omdat iedereen zo fanatiek aan het tekenen was.

Nadat alle stukken karton tot memoriekaarten waren gemaakt, was het tijd voor ranja. De tussenstand bij Twente 1-0 in het voordeel van Marseille. Dat was niet zo gunstig.

Na de ranja was het tijd om het memoriespel te proberen. Alle kaarten werden in een veld in de grote zaal gelegd. De welpen werden in twee teams verdeeld en zo begon het spel. De bedoeling was om als team zoveel mogelijk setjes van kaarten te vinden. Je mocht niet je eigen kaarten pakken, maar je mocht wel door je teamgenoten geholpen worden in het vinden van setjes.  Aan het begin ging het vrij langzaam, maar toen er eenmaal een aantal kaarten bekend waren, werd het makkelijker. Lang ging het gelijk op, tot 4-4. Toen begon het ene team opeens aan een eindsprint. Uiteindelijk is het 11-6 voor het team van Stijn geworden. Tussenstand bij Twente nog steeds 0-1.

Helaas was het hierna alweer tijd om te sluiten. 

Lief Logboek, het was een leuke opkomst. Gelukkig heeft de techniek ons niet in de steek gelaten en konden we de wedstrijd van Twente bijna live volgen. Uiteindelijk is deze wedstrijd door Twente verloren na penalty's. Nu is onze hoop op Ajax gevestigd. Deze club ging wel door na een gelijkspel tegen Fiorentina. 

 

Bagheera