Zaterdagochtend, 9:15uur. Langzaam komen de eerste, nog slaperige, mensen binnendruppelen. Het is nog vroeg, maar ze zijn al heerlijk enthousiast. We openen namelijk ook dit jaar het scoutingseizoen weer met een weekend kamperen in Beckum.

 

Als om kwart voor tien iedereen klaar staat (de Welpen waren weer eens heerlijk langzaam), vertrekken eerst de gidsen en verkenners op de fiets. Vlak daarna vertrekken ook de kabouters en welpen naar Beckum. De bevers worden met de auto gereden.

In Beckum aangekomen wordt er verzameld bij de vlaggenmast, waar Bagheera het kamp met een kort openingspraatje en het hijsen van de vlag voor geopend verklaard.

De bevers, kabouters welpen beginnen met een spel, terwijl de gidsen, verkenners, rowans en sherpa's het terrein op worden gestuurd om hun keuken te bouwen en de tent op te zetten. Ook een deel van de leiding verdwijnt in het bos om voor de jongere speltakken de tenten neer te zetten. En das best lastig als je erachter komt dat de muizen een hoekpunt van de tent hebben opgegeten! Maar na wat improvisatie staan de tenten dan toch. Tijd voor de luch...

Na de lunch, die door de welpen, kabouters en bevers bestond uit hun zelfmeegebrachtte lunchpakket, gingen we Harry Potter Mastermind doen. Er waren vijf posten waar we vragen moesten beantwoorden of een opdracht moesten doen. Als de opdracht goed was, kreeg je een rood, geel, blauw, groen of zwart rondje op je papier. Je mocht zelf de volgorde van de kleuren bepalen. Als je een rijtje van vijf kleuren vol had, moest je naar de controletafel. Daar werd jouw code vergeleken met de goede code en kreeg je te horen hoeveel kleuren er goed stonden. En moet die informatie en logisch nadenken moest je de ronde langs de posten blijven doen, totdat je de oplossing van de code had.

Na het avondeten (sperziebonen/doppertjes met worteltjes, worst en gebakken aardappeltjes met spekjes) hebben we boven het kampvuur brood gebakken. De verkenners hadden voor brooddeeg gezorgd en iedereen had zijn eigen stok gezocht om het deeg omheen te doen. Het deeg werd boven een kampvuur gebakken aan de stok. Als het broodje gaar was, mochten we bij de leiding een knakworst of een schep suiker halen voor in het broodje. Dat was makkelijk, want het broodje had toch al een gat door de stok die erin zat bij het bakken. Ik vond mijn broodje het lekkerst met knakworst.

Na het broodbakken hebben we onze tanden gepoetst en zijn we in onze slaapzakken gaan liggen. We mochten nog even met onze zaklampen schijnen, en toen moesten we gaan slapen.


De volgende morgen op kwart voor zeven waren de eerste kinderen (natuurlijk de welpen) al weer wakker. Tot ongeveer half acht is iedereen netjes in de tent gebleven, maar toen duurde het wachten toch echt te lang en zijn de welpen maar naar de keuken gegaan om koffie te zetten voor de leiding. Helaas konden ze de koffie niet vinden en zijn ze het bos maar ingegaan om kikkers te zoeken.

Om half negen was iedereen weer terug bij de tent om de slaapzakken en andere spullen op te ruimen en om negen uur konden we naar voren voor ons ontbijt.

Tegen tien uur kwamen langzaam de ouders binnendruppelen voor het hoogtepunt van het weekend; het overvliegen. Via een groot touw dat de Rowans hadden gespannen, moest iedereen die overvloog, naar de nieuwe speltak toeschuiven. In totaal zijn er bijna twintig kinderen van speltak verhuisd. Namens de welpen hebben wij afscheid genomen van Bas, die naar de verkenners is gegaan. En we hebben twee nieuwe welpen gekregen van de Bevers, Robert en Gerben.

Toen het overvliegen voorbij was, hebben we nog even een spelletje gedaan en toen hebben we lekkere broodjes hamburger met sla en broodjes frikandel (ook met sla) gegeten.

Die middag hebben we, terwijl de verkenners, gidsen, rowans en sherpa's hun kamp afbraken, nog lekker 'stand in de bal' gespeeld en toen was het helaas al weer tijd om terug te fietsen naar de blokhut.


Het was een gezellig weekend!


Bagheera