Donderdag 25 oktober, was er weer een pivo-opkomst en wel een actieve van soort. Er was vanavond een bier proef avond, dus er waren genoeg geïnteresseerden aanwezig. Met een koppel van 10 man en vrouw sterk werd er aangeschoven aan de bar. Iedereen had een invulblad voor zich en op het invulblad kun je het soort bier opschrijven waarvan jij dacht dat het in je glas zat.

Mayke en Pien waren de gastvrouwen van de avond en schonken de biertjes in een glas. Iedereen kreeg steeds een glas voor zich om vervolgens de smaken goed tot zich te nemen. Het werd een hele klus, want er was keuze uit wel 26 verschillende soorten bier (waaronder: Warsteiner, Amstel, Gulpener Biologisch, Bavaria, Kriek, Grolsch en nog veel meer.) voor Bas was er een eigen bierproef sessie met 8 verschillende soorten Malt bier.

Het werd een lastige opgave voor alle pivo’s. Na 14 soorten bier te hebben geproefd waren ze het wel een beetje zat. Mayke noemde de soorten bier op die ze op hadden moeten schrijven. Het was moeilijker dan gedacht. Bijna geen één soort bier hadden de bierkenners geraden. Behalve de oude vertrouwde Grolsch die er door een enkeling wel is uitgehaald.

Na een goede puntentellig werd de winnaar van de bierproefavond bekend gemaakt. Dit jaar was dat Bas, hij had de meeste soorten goed geraden.  

De Gulpener Biologisch heeft het meeste indruk gemaakt op de proevers. Dit was geen positieve indruk voor de duidelijkheid.

Na een geslaagde avond van veel soorten bier hebben we dan toch, maar een gewoon, lekker en vertrouwd Grolsch biertje gedronken.

Groetjes de Pivo’s