Het weekend van 12 tot en met 14 april stond in het teken van het Pivoweekend. Een weekend waarin alle pivo’s, die normaal gesproken allemaal leiding draaien, er een paar dagen op uit gaan. Dit jaar sliepen we in de blokhut van scouting Rijssen. Een ideale blokhut voor een groep van elf opperscouts.

Vrijdagavond

Omdat de sleutel van de blokhut om 9 uur moest worden opgehaald, deden Mayke en Michelle ’s avonds eerst de boodschappen om vervolgens door te rijden naar Rijssen om daar de beheerder op tijd te treffen. De rest kwam later, omdat sommigen nog leiding moesten draaien of nog moesten overleggen voor de Esrein markt die de week erop was. Omdat rond half elf pas alle pivo’s er waren, hebben we verder geen bijzonder programma gehad. We hebben met zijn allen lekker wat gedronken en gezellig aan de tafel gezeten. Rond middernacht was het tijd op onze warme slaapzak op te zoeken.

Zaterdag

Vanochtend stond Alex op tijd op om voor iedereen een heerlijk kop koffie te zetten. Ook was hij al druk in de weer met het voorbereiden van een heerlijk ontbijt, Ei met Ui (en spek en kaas)! Toen de overheerlijke geur de bovenverdieping bereikte stonden de andere pivo’s ook op om lekker te ontbijten. Ondertussen werd ook de bende van gisteravond opgeruimd en sprongen andere nog gauw onder de douche. Toen iedereen klaar was, was het tijd voor een ochtenprogramma. Omdat we ’s middags gingen paintballen, moest er wat aan onze mik-skills gedaan worden. We gingen daarom buksschieten in het bos. Hiervoor waren enkele tientallen eieren gekookt, waarop gemikt kon worden. Maar zo grappig als Alex is, zaten er ook enkele ongekookte eieren tussen de mikdoelen. Dit zorgde dus voor een leuk verrassingseffect.     Buksschieten

 

Toen we onze skills hadden bijgewerkt, gingen we naar binnen voor een heerlijke kop koffie en wat lekkers on the side. Dit hadden Kris en Mayke met veel liefde namelijk klaar gezet.

Tegen een uur of 1 reden we richting Nijverdal om daar te paintballen. Gearriveerd in Nijverdal was het wachten op Tom,Sylke en Lotte. Zei kwamen namelijk vanuit Hengelo. Na wat gedronken te hebben werden we opgehaald door een medewerker van kartplaza. Hij nam ons mee naar de plekken waar de strijdpakken hingen ( lees overall’s). Nadat iedereen het strijdpak aan had gingen we naar de stijdplek. Daar gaf de beste man van kartplaza uitleg over hoe en wat. Na zijn uitleg hebben we twee teams gemaakt en was het tijd voor het echte werk! Het was een hevige strijd tussen twee teams! Team rood heeft 1 keer de vlag te pakken gekregen en team geel heeft 2 keer de vlag te pakken gekregen. Uiteraard met veel vals spelen van beide teams. Toen iedereen een paar blauwe plekken en een mooie ervaring rijker was, hebben we voor de nodige verkoeling nog een ijsje gegeten bij Mc Donalds. Tom en Lotte gingen daarna weer terug naar huis. Lotte ging alleen paintballen en Tom moest weer aan het werk thuis. De rest ging terug naar Rijssen om daar een kampvuurtje te maken en de BBQ aan te steken. Grillmeister Bas met ondersteuning van Alex bakten de lekkerste stukken vlees sinds tijden, zodat alle pivo’s op hoog culinair niveau konden genieten. Nadat iedereen de buik vol had kon er afgewassen worden en kon iedereen zich klaarmaken voor het feest van Stef. Om 20:30 uur zijn we in de auto gestapt. Op naar Hengelo! Daar was de grote zaal van de blokhut omgetoverd tot een ware discotheek. Ondertussen was Tom ook gearriveerd. (heel sportief op de fiets!!) Na stef en zijn broertje te hebben voorzien van een cadeau zijn we aan onze vertrouwde huis-statafel gaan staan. Met een natje en een droogje kwamen de avond prima door! Na nog enkele dansmoves te hebben laten zien, werd het weer tijd om terug te keren naar Rijssen. Hier  hebben we onze eigen after-party gehouden en hebben we de zaterdag gezellig afgesloten.

Zondag

Tom arriveerde rond 10:15 uur op de blokhut in Rijssen. Zonder programma (wat hij wel bij zich moest hebben)!! Dit werd niet geaccepteerd door zijn mede pivo’s en dus kreeg hij als opdracht van Mayke om eieren te bakken voor iedereen. Natuurlijk is hij de beroerdste niet en heeft hij dat ook gedaan, samen met het zetten van een lekker bak koffie. Maar omdat we nog steeds geen programma hadden zijn Tom en Luc maar een stukje rond gaan rijden om te kijken wat er allemaal te doen was in Rijssen. Ze kwamen al snel tot de conclusie dat zo goed als iedereen naar de kerk gaat op zondagmorgen en dat daardoor alles gesloten is. Ze zijn toen maar terug gereden naar de blokhut. Daar werd al voorzichtig begonnen met het opruimen van de bende. Natuurlijk met een hoog humor gehalte! Toen de meesten geen zin meer hadden aan opruimen werd er een beetje overlegd voor zomerkamp en gediscusieerd over verschillende dingen. Het was half 2 toen er iemand op het idee kwam om verder te gaan met opruimen. Ondertussen werd de beheerder van de blokhut gebeld om te melden dat de blokhut om half 3 spik en span was.

Toen de beheerder de blokhut goedgekeurd had werd er besloten om van het heerlijke weer te genieten door een terrasje te pakken. Toen Alex voorstelde om een keer ergens anders heen te gaan dan normaal en voor de gein voorstelde om naar Boekelo te gaan werd dat idee gauw goed gevonden. En dus zijn we met alle auto’s naar Boekelo gegaan. Het toeval liet dat we aan het spoor zaten van de authentieke stoomtrein en dat de trein vandaag ook echt reed. En aangezien de Pivo’s dat zo intressant vinden stonden ze allemaal als kleine kinderen op een rij toen de trein er aan kwam. Na een paar drankjes te hebben genuttigd begon toch echt de maag bij iedereen te knorren. Dus ’t was maar goed dat er een dorpscafeteria aanwezig was. Nadat we hun aan de weekomzet van shoarmarollen hadden geholpen zijn we richting de blokhut gegaan, omdat er weer een paar naar huis moesten. Op de blokhut hebben we de bagage uitgepakt en alles terug gezet op de plaats waar het hoort. Sommigen bleven nog een biertje drinken bij de blokhut terwijl anderen naar huis gingen.

Het was een geslaagd weekend en zeker voor herhaling vatbaar! Bedankt allemaal!

 

Een welverdiend biertje na een geslaagd weekend!