28 Maart 2008 Aanwezig: 13 Rowans, 3 Begeleiding, 1 Afmelding, 3 !! Te laat.

We zijn begonnen om zeven uur met het voorbereiden van de Highland-Games in Beckum. Onder het genot van een pot koffie hebben we de verschillende onderdelen besproken.

Toen het kwart over zeven was, waren we klaar met vergaderen en zijn we gestart met de fotoroute. Door een paar kleine organisatorische fouten moesten we nog wat regelen voor de fotoroute, zoals het maken van de groepsverdeling en het verdelen van de fietsen. Op de programmavoorbereiding stond dat iedereen een fiets bij zich moest hebben. Niet iedereen had een fiets meegenomen en dat zorgde voor een klein probleem, die overigens zo opgelost was.

Nadat dit was opgelost vertrokken de groepjes in tweetallen van de blokhut. Met een paar minuten tijd tussen de groepen werd iedereen op pad gestuurd. De route was kort, de foto’s van Google-Earth waren duidelijk en niet moeilijk te vinden. Na nog geen uur te hebben gefietst waren de eerste Rowans alweer op de blokhut. De route moet volgende keer langer zijn dan deze, want we hadden ongeveer een drie kwartier over voordat we gezellig met z’n allen na konden zitten

Hierdoor hadden we eindelijk de tijd om de kast op te ruimen en te fatsoeneren; en de kampkist op inhoud te controleren. Ook het stamhok werd zoals gewoonlijk weer eens goed opgeruimd: de tafels en bar werden schoongemaakt met een natte doek en de vloer werd aangeveegd (met bezems en rowans). Na het opruimen zijn we gezellig bij elkaar aan tafel gaan zitten en hebben we gelachen om dingen die gebeurd waren bij de Paasparty, afgelopen zondag in Bentelo. Om 10.00 uur hebben we het stamhok verlaten omdat de Sherpa’s kamp hadden.

Wat er misging:

  • Niet elke Rowan wist dat hij een fiets bij zich moest hebben. Dit is gewoon een kwestie van even op het internet kijken of opletten tijden de programmavoorbereiding. Tevens moest bepaalde rowans nog verteld worden dat trekkers niet onder de categorie fietsen vallen.
  • Te korte route ( ongeveer 3,5 Km ) waardoor de avond met iets anders ingevuld moest worden.
  • Groepsindeling beter regelen van te voren.

Wist U dat:

  • Rens' gezicht anders zit op paasparty's?
  • fotoroutes langs de Mac later op de avond tijd besparen?
  • Nick goed sprookjes kan vertellen?
  • trekkers en fietsen best goed van elkaar te onderscheiden zijn?
  • er rowanoutfits in de kast hangen om terug-naar-huis-fietsen te voorkomen?
  • daar sinds kort ook weer ruimte voor in de kast is?