11 April 2008 Aanwezig: 11 Rowans, 3 Begeleiding, 1 Afmelding, 2 !! Onbekend.

Dat highlandgames oefenen, dat werd hem dus niet. Helaas was de blokhut verhuurd en moesten we het reuzenrad afbreken. Daarnaast was het nog een zooi om de kampvuurkuil, en moesten er nog inkopen gedaan worden. Ook moest er nog wat geregeld worden voor het plaatsen van een luchtkussen op de Esreinmarkt volgende week.

We zijn om zeven uur begonnen met de voorbereidingen voor de komende weken. Volgende week is de Esreinmarkt, dus Bjorn heeft nog even gecontroleerd wie er komen opdagen volgende week. De week erop hebben we slaolie-worstelen, maar dat was al geregeld, omdat we dat vorige week eigenlijk op het programma hadden staan.

Mart en Rob gingen op de trekker weg om boodschappen te doen voor de rowans. Luc en Tom gingen aan de slag om de kampvuurkuil op te ruimen. En daar stond hij dan: ons reuzenrad. We zijn er erg druk mee geweest om hem te bouwen. "Even" opruimen... Martijn klom maar eens naar boven om daar te beginnen met de zitbalkjes. Misschien was het wel de beste manier om van boven te beginnen. Even later stond Willem ook bovenin om hem te helpen. Op sokken natuurlijk, want klimmen met klompen aan, dat gaat niet. Al met al was het nog een heel gehannes om het reuzenrad weer helemaal te ontleden en de onderdelen netjes op te bergen, maar de stemming was goed, en de bouwradio stond afgestemd op een leuk piraatje. Het was al negen uur toen alles weg was. Tom en Luc hadden ondertussen al een berg werk verzet om al het brandbare "op te ruimen." 

We hebben even geregeld met de mensen die naast de Wibra op het Esrein wonen dat we daar het luchtkussen mogen opbouwen tijdens de Esreinmarkt. In ruil voor een goede fles wijn en een doos gebak zorgen deze mensen ervoor dat we alle ruimte krijgen. We mogen zelfs onze verlengkabel voor de luchtpomp bij hen aansluiten, maar dan moeten het wel hele lekkere gebakjes worden. 

Om negen uur gingen we gezellig nazitten in het stamhok. De verkenners hadden koken op het programma, en het rook in de hele blokhut naar shoarma. Als snel kwam het gesprek uit bij: Gehaktballen! We hebben afgesproken dat we bij de Makro gehaktballen gaan halen voor na de opkomst. Rens wist dat ze daar goede magnetron-ballen "in een lekker sjuutje" verkopen. Normaal verdwijnen de rowans na de opkomst redelijk vlot naar de Mac om nog even een hamburgertje weg te kauwen. Als wij dus zelf gehaktballen gaan halen, moeten die redelijk verkopen, was de gedachte. Rob en Rens nemen dit op zich. We verkopen om de week gehaktballen en van de winst eten we de week erop gratis chips. Zo drijven we niemand op kosten en zijn er ook geen Rowans die er bij zitten te kwijlen omdat de centjes op zijn... We zien wel wat er van komt.

Wat er mis ging:

 • We hebben bij het bouwen van het reuzenrad geen ruimte in het programma gemaakt voor het afbreken. Daardoor kwam het eigenlijke programmapunt te vervallen.
 • We moeten bij het bouwen van een object goed nadenken over hoe het object weer moet worden afgebroken. Dat scheelt een hoop tijd.

Wist u dat:

 • niemand echt weet wie Luc heeft leren hakken en dat niemand daar verantwoordelijkheid voor durft te dragen?
 • het erg opvalt dat iemand ouder wordt als hij zijn vuurtjes zo begint te bouwen dat hij niet meer hoeft te bukken?
 • dakjes van houthokjes daar niet blij van worden?
 • klimmen op sokken beter gaat dan klimmen op klompen?
 • rowans tijdens het afbreken van reuzenraden heel lief samen kunnen zingen?
 • we de groep dus beter Ariëns-Ingrid-Dweilkoor kunnen noemen?
 • shoarma-geurtjes in de blokhut gesprekken op gehaktballen kunnen brengen?
 • we voor plastic vorkjes rustig 50 eurocent kunnen vragen?
 • met-de-handjes-eten vanaf nu verboden is in de blokhut?