18 April 2008 Aanwezig: 12 rowans, 3 begeleiding, 2 afmeldingen.

We hadden met enkele rowans afgesproken om half zeven te komen, en met de rest om tien voor zeven. Om half zeven moesten we de haringen van de poortjes van het Esrein nog zoeken. Om tien voor zeven gingen we koffie drinken en om 7 uur kwamen de laatste rowans de blokhut binnen wandelen. We gingen op weg naar het Esrein.

We probeerden het eerste poortje op te zetten en dat lukte nog wel aardig. Een paar hekjes eromheen en hup, naar de volgende. Rens blokkeerde de straat met de trekker, en ook het tweede poortje kwam nog aardig vlot in de benen. Maar toch zat hij niet helemaal goed. Marwin dacht dat hij hem zo even recht kon drukken, maar dit liep bijna uit op een fiasco. De dwarsbalk schoot los en de hele pilaar met dwarsbalk erop was onderweg naar een afschuwelijk drama. Enkele dappere sherpa's hielden hem in bedwang en zo liep alles toch nog met een sisser af. Na nog een beetje plantsoenwerkzaamheden gingen we naar de derde poort. Ook hier liep niet alles op rolletjes. Helaas. Toch waren we rond acht uur weer terug op de blokhut.

Nadat we de spullen die we willen meenemen naar de Esreinmarkt bij elkaar hadden gezocht, het stamhok bij elkaar geveegd en de kopjes afgewassen, kwam het langverwachte onderdeel van de avond: De gehaktballen. (Ik kon op internet zogauw geen plaatje vinden van een gehaktbal op een heuvel tegen het licht van de opgaande zon.) Rens begon vol goede moed ons nieuwe tweewekelijkse item op te warmen. Hij smaakt goed, maar het duurt erg lang. Bovendien gaan we nog proberen ergens goedkopere/betere te krijgen. We hebben alle ballen verkocht, dus volgende week gratis chips !!! Al met al weer een leuke rowanopkomst.

Wat er mis ging:

  • Er waren rowans die niet hadden meegekregen dat we om tien voor zeven gingen beginnen. Om er voor te zorgen dat ze dat in het vervolg wel meekrijgen zouden we een leuk verhaaltje in spiegelbeeld met een..... euh.... watervaste stift op het het.... euh... voorhoofd? Of zo. Of anders.
  • Tom en Rens waren bijna een uur druk met 24 gehaktballen. Dat moet nog anders worden gedaan.

Wist u dat:

  • poorten bij de esreinmarkt niet veel kunnen hebben?
  • er daarom in een van die poorten een gat zit aan de zijkant?
  • dranghekken er niet voor bedoeld zijn om poorten mee recht te drukken?
  • als je een taart koopt en hij is toevallig in de aanbieding dat je dan wel naar de houdbaarheidsdatum moet kijken?
  • de meeste mensen ongeduldig worden wanneer ze moeten wachten voor dranghekken?
  • de verkoop van gehaktballen de kosten van toiletpapier doen stijgen?