25 April 2008 Aanwezig: 7 rowans, 3 begeleiding, 5 afmeldingen, 2 !!! onbekend

Hallo allemaal

Vrijdag 25 april stond slaolie-worstelen op het programma. Dit houdt in dat er in de  grote zaal een worstelveld wordt gebouwd, dat wordt ingesmeerd met slaolie. Ook worden alle deelnemers ingesmeerd met slaolie. Nu word er volgens een schema tegen elkaar geworsteld. Per match oftewel een wedstrijd zijn er 2 deelnemers die tegen elkaar gaan worstelen, ze beginnen op de knieën en verder zoeken ze het zelf maar uit. Het mag niet al te hard gaan. De winnaar moet 3 punten krijgen en die krijg je als je je tegenstander met 2 ellebogen op de grond hebt gekregen.
Nu heb ik helemaal zitten uitleggen hoe dat spel in elkaar zit, maar tot mijn grote spijt hebben wij deze avond helemaal niet geworsteld met elkaar. Dit omdat er tot mijn grote verbazing maar 7 van de 17 rowans kwamen opdagen, dit was erg zwak. Alleen omdat het programma je niet aanstaat betekent het niet dat je jezelf gaat afmelden.

Even een boog opruimen
Omdat er toch wel 7 rowans op kwamen dagen, is de opkomst gewoon doorgegaan. We zijn bijvoorbeeld bezig geweest met de opkomst van de week erop. Dit is een opkomst dat wordt gehouden met de verkenners. We zouden in eerste instantie een glijbaan bouwen die uitmondt op het kanaal, maar omdat we slecht weer konden verwachten moesten we iets anders bedenken. Toen kwamen we op het idee om een katapult te gaan bouwen. Dus gingen we met 4 rowans een ontwerp bedenken. De andere 3 rowans gingen de poorten van de Esreinmarkt ophalen, die we later in de avond gingen afbranden.


Als eerste kwamen we met het oude ontwerp, dat we al eerder gebruikt hadden bij de rowans; oude fietsbanden. Deze banden knoop je aan elkaar, maakt er één grote band van, breng je op spanning, legt er iets op en laat je vervolgens los. Dit ontwerp was echter een grote fout. Dus toen gingen we maar iets anders proberen. Nu kwamen we op het idee  om twee banden om 2 balken de leggen, waar je een paal achter legt, op spanning brengt en dan los laat. Ook dit werd hem niet. Ook hebben we nog leuke dingen gedaan met tentstokken en stenen, maar daar ga ik verder niet op in.


Wil je weten hoe dat gaat? Kom dan kijken bij de rowans. Hier doen we meer van dat soort dingen. Voor meer informatie over de opkomsten van de rowans zie het onderdeel "Speltakken" in het menu!


Toen kwamen we op het idee om het dikke kabelbaantouw om 2 bomen de leggen, daar een balk van 2 meter tussen doen, die goed aandraaien en dan los laten. Dit ging echt hard. Maar het kon beter. Dus gingen we een balk van 3 meter gebruiken. Het voordeel hiervan is dat je een langere arm hebt, waardoor je meer snelheid maakt. Ook dit ging hard. Toen we hem wilden testen moesten we een steunbalk pionieren. Dit verliep niet helemaal soepel, omdat de swingbalk al op spanning stond en een rowan door een domme handeling de swingbalk losliet waardoor die vol snelheid tegen zijn hoofd aankwam. Gelukkig ging alles verder goed.


Het was nu alweer kwart voor negen, tijd om op te ruimen. De katapult werd afgebroken en we gingen de mokken waar de o zo lekkere koffie uit werd gedronken even snel afwassen. Toen was het alweer negen uur, tijd om naar het kampvuur te gaan om nog even snel de poorten op het vuur te gooien. Dit ging aardig hard. Niemand was nog in de kampvuurkuil; zo heet was het vuur.


Hopelijk haken de rowans de volgende keer niet af, na het zien van een programmapunt dat ze niet aanstaat. Dus de volgende keer beter.


Dikke kus van de rowans.


Wat er misging:

  • Er kwamen maar 7 rowans opdagen, en wij hadden het idee dat er enkele afmeldingen binnenkwamen van rowans die geen zin hadden in het slaolie worstelen. Door de rowans die wel aanwezig waren werd dit ervaren als afhaakgedrag, omdat dit programma niet door kon gaan. Beetje vreemd eigenlijk, omdat we met zijn allen dit programmapunt op de agenda hebben gezet.
  • Er werd weer tijd versleten met een klusje voor anderen. Beetje jammer. Dit moeten we de volgende keer wat beter plannen.

Wist u dat:
  • Esreinmarktpoorten heel goed branden?
  • Alex een heel hard hoofd heeft.
  • Jeroen een beetje een zachte rechterautoband had?
  • de pomp bij het tankstation 0.8 bar aangaf?
  • hij 2 bar erin wilde hebben?
  • de bielzen bij de kampvuurkuil nu zwart zijn?