23+24 Mei 2008 Aanwezig: 14 Rowans, 3 Begeleiding, 1 afmelding

Ook dit jaar hielpen wij weer mee met de wereldberoemde FBK games. Het begon allemaal vrijdagavond om 7 uur. De 7 oudsten van de groep moesten zich melden bij de poort van het FBK stadion.
De andere rowans moesten zich gewoon melden bij de blokhut, hier zouden we lunchpakketjes smeren voor zaterdag. Ook moesten we nog even dingen doornemen voor het vaderkindweekend en het openingsweekend. Het broodjessmeren ging vrij voorspoedig, maar toch kwamen we wat boter en beleg te kort. Helaas ging de voorbereidingen niet zo goed; de verkenners zaten immers met een vlot op het kanaal, en enkele rowans zaten daar al op. Nadat we het stamhok even goed opgeruimd hadden, was het al bijna 9 uur, zodat we nog even gezellig gingen zitten en de spullen voor de FBK even in de auto hebben geladen.
De oudste rowans vielen om zeven uur met hun neus in de boter. Bjorn had al wat karweitjes voor ons bij elkaar gezocht.  We begonnen natuurlijk weer met het hoppen van de frisdrank, we moesten het van de garage naar de koelwagen zetten zodat de atleten de volgende dag een koel drankje konden nuttigen. Omdat we inmiddels professionals in het hoppen zijn was dat klusje snel geklaard en was het tijd om de otto's op hun plaats te zetten. Na al dat werk was het tijd om iets te eten, de barbeque werd aangestoken en chefkok Jeroen bakte de hamburgers mooi bruin. We hebben tot 2 uur rond de barbeque gezeten, de ene helft moest nachtwaken en de andere helft zat bij de barbeque. Om 2 uur ging de ene helft slapen in het keetje dichtbij het stadion en na 2 uurtjes slaap mocht de andere groep hun ogen even dicht doen.
Overdag mochten we net als de rest op een post staan ergens om het stadion. Het was warm en de zon bakte erop los. Sommigen van ons liepen rood aan op het eind van de dag. Overal verliep de dag voorspoedig en we hebben 's avond moe maar voldaan nog wat op de blokhut gedronken. Een weekend waar de kas erg blij van wordt...