Hier de foto's van het kamp.

Het jaarlijks vader kindweekend begon zaterdagochtend 30 mei om 9.00. Het was ook de bedoeling dat iedereen tegen dit tijdstip aanwezig was. tegen 9:15 kwamen de laatsten aan op de blokhut. Hier hebben we de bagage, tenten, zeilen, kampkisten, touw en dergelijke ingeladen.

Ook hebben de rowans hun spul voor de highland-games ingepakt. Toen de rowans hiermee bezig waren, verzamelden alle speltakken samen met de vaders zich bij de vlaggenmast. Om vervolgens door Patrick te worden geroepen. Patrick legde enkele regels uit en gaf aan elke groep een route mee. Tegen 10.15 vertrokken als laatste de rowans. Met maar 4 stops - McDonalds,Café halfweg 1e kop koffie, Café Dwars 2e kop koffie met de vaders en Café Rustoard dat al gesloten was - zijn we uiteindelijk veilig aangekomen op het kamp terrein in Eibergen.
Het was alweer middag en het weer zat goed mee. We zijn begonnen met het openen van het kamp en het uitzoeken van een slaapplaats. Daarna maar eens het spul uitgeladen en het kamp opgebouwd. Marwin ging met zijn motorzaag samen met enkele Rowans kleine boompjes omzagen, om daarmee een keuken te pionieren. De rest van de Rowans en Sherpa 's ging bezig met de tent. Ondertussen werd er ook maar eens hout gezocht voor de BBQ. Toen we deze aan gestoken hadden, kwamen Jeroen en Björn aangelopen om onze bestelling op te nemen voor het avondeten. Toen dit gehaald was werd er afgerekend en gegeten. Nadat de laatsten net van tafel gingen kwamen Jeroen en Björn weer aangelopen, maar dit keer met slecht nieuws. "We hadden ons kamp niet binnen het kampterrein opgebouwd, waardoor we alles moesten verplaatsen. Dus met een beetje teleurgesteld gezicht hebben we 20 meter verderop het kamp weer opgebouwd. Toen dat klaar was zijn Michelle en Tom samen met Luc begonnen met de afwas. Ondertussen werd er ook een schommelbank gepionierd door Rob en Alex. Dit zat behoorlijk goed op de snijdende touwen in je rug na, maar daar werd een oplossing op gevonden. We hadden namelijk in de blokhut enkele kussens gevonden die we erop hadden geknoopt. Nadat we een paar keer flink op ons gezicht gingen, begonnen Willem, Tom en Stef ook met een schommelbank. Zo zie je maar dat Rowans ook creatief kunnen zijn.
Tegen een uur of 21:00 gingen we bij het kampvuur zitten, dat door Milos,Marwin en Mart in de middag was gebouwd. Het werd net gezellig, totdat Patrick tegen een uur of 10 aankwam, om mee te delen dat we een dropping gingen lopen. We moesten ons melden bij Jeroen om alle voorwerpen die scherp konden zijn af te leveren. Ons werd verteld dat dit gevaarlijk kon zijn voor een opdracht onderweg. Achteraf bleek dit voor iets anders te zijn. We moesten nu allemaal geblinddoekt in de auto zitten. Na een klein half uur gereden te hebben werden we gedropt in The-Middle-Of-Nowhere. Hier werd ons verteld een goed meeloopmaatje te zoeken. Nu wisten we waarom we geen scherpe voorwerpen mochten meenemen. We werden namelijk met tai-ribs aan elkaar gebonden. Dit opzicht was een leuk idee, maar na een halfuur gelopen te hebben kwamen we erachter dat dit de sfeer verpestte. Ook hadden sommige rowans en sherpa's last van snijdende wonden. Hier werd besloten dat we de tai-ribs  handmatig losmaakten om vervolgens in een grote groep verder te gaan. Alleen Alex en Mitch wouden de tocht uitlopen, dit is ze ook gelukt. Wel was de tocht voor die twee niet al te gezellig. Maar nadat we met z'n allen na de tocht weer bij het kampvuur zaten werd de avond vanzelf gezellig. Het begon wel te regenen en onweren, maar gelukkig zaten we droog onder een zeil om het kampvuur. Tegen de tijd dat de vaders terug kwamen van hun tocht, zijn de rowans en sherpa's de tent maar in gekropen.

Om vervolgens zondag weer fris op te staan.  Toen iedereen zo ongeveer wakker was werd er door een paar Rowans een kop koffie gedronken. niet iedereen had een kop omdat er niet meer was. daarna werden de spelletjes voor de highlandgames klaargezet en de spullen bij elkaar gezocht. Toen dat klaar was werd er uitleg gegeven aan de Rowans, Sherpa 's en de (bege)leiding over het kaartje wat iedere deelnemer krijgt. Toen dat gedaan was werden we langs alle spelletjes geleid en werd er overal iemand neergezet. toen konden de highlandgamesbeginnen. De start ging wat traag maar daarna liep het aardig door. Bij elk spelletje dat je deed kon je maximaal 10 punten halen. Het duurde een uur of 2 en toen had zo ongeveer iedereen elk spel gedaan en aangezien we nog moesten opruimen zijn we toen gestopt. Uit de eindstand bleek dat André had gewonnen met 145 punten en dat was best wel veel.
Daarna hebben we snel alles opgeruimd en begonnen een aantal mensen van de leiding met het bakken van frikadellenen hamburgers voor iedereen. De rest rustte toen wat uit van de highlandgames. Na het eten hebben we het kamp opgebroken en zijn we richting blokhut vertrokken. Al met al was het een geslaagd kamp; de vaders waren tevreden en de jeugdleden ook. Dank u organisatie voor een leuk weekend.


Wist u dat:
- De servetjes bij de McDonalds 12 bij 17 centimeter zijn
- De weg ook het einde van het kampterrein is
- je een keuken kunt bouwen met omgewaaide bomen
- de rowans en sherpa's een privé bbq hadden
- de rowans en sherpa's een hangmat hadden
- zelfgemaakte hangbanken met kussens goed liggen
- bart 4,2 cm koffie in de koppen deed?