13 Juni 2008. Aanwezig: 15 Rowans, 2 Begeleiding, 1 Afmelding.

Bjorn was ziek. En het zwemmen bij Rens ging niet door. Dat was wel jammer, maar door de slechte weersverwachting niet onbegrijpelijk. We houden het zwemmen tegoed; misschien ergens in de Zomervakantie. De barbeque ging gelukkig wel door. Jeroen en Marwin hadden de inkopen gedaan en met Milos was overlegd dat we achter het stamhok konden gaan staan. Het regende gelukkig niet, dus we konden de hele avond buiten blijven.

We hadden afgesproken om half 7 te beginnen. Het is maar goed dat we niet naar Rens hoefden, want de laatste deelnemers kwamen tegen kwart over 7 nog binnen lopen. We hebben snel de barbeque aangestoken en de etenswaren uitgestald. Goed 7 uur stond alles al klaar. We hebben nog snel even een kopje koffie gedronken en Bjorns Digitenne geinstalleerd voor de wedstrijd tegen Frankrijk. Dat laatste was geen goed idee, omdat er nogal wat rowans in de bank bleven hangen. De rest stond wel buiten te genieten van het vlees van de barbeque.
We waren goed en wel begonnen, toen Sandra Joshua kwam brengen. We hadden een cadeautje gemaakt dat we nog moesten geven. Tevens hebben we het overbekende rowan lied gezongen. Jeroen deed Joshua zijn nieuwe uniform aan om te kijken of het paste. Ondertussen waren de frikandellen en enkele saté's schrikbarend donker geworden. Die hebben we er dan ook snel afgehaald voordat ze helemaal zwart waren. Toen de eerste stukjes vlees op de BBQ was gelegd werd afgesproken dat iedereen daarna zelf voor zijn eten zou zorgen. Toen kwamen veel rowans wel buiten om wat vlees erop te leggen.

Daarna begon de wedstrijd nederland tegen Frankrijk. Een deel van de rowans zijn bij de BBQ gebleven en een deel ging voetbal kijken. Na een goeie 5 minuten werd het 1-0 voor Nederland en begonnen ze binnen te juigen. De rowans die buiten stonden wisten dat het 1-0 werd en zijn naar binnen gegaan om mee te schreeuwen en te juichen. Ze hebben de herhaling gekeken en zijn daarna weer naar buiten naar de BBQ gegaan. Je moet nou eenmaal prioriteiten stellen. Rob wilde de scheidsrechter nog bellen om te vragen of ze niet een half uurtje later konden beginnen, maar hij had het nummer niet. Zodoende bléven we aan het heen-en-weer-lopen. Maar gelukkig was het vlees wel zo goed (bedankt vader van Marwin), dat we het er voor over hadden om heen en weer te lopen.
Toen het vlees zo'n beetje op was hebben we het rooster van de BBQ er af gehaald en hebben we er wat hout en karton op gegooid om nog even een mooi klein kampvuur te hebben. Daarna werd de 2-0 voor Nederland gemaakt en renden we natuurlijk weer naar binnen om te kijken naar het doelpunt. En om daarna weer naar buiten te lopen om nog even te genieten van het heerlijke vuurtje dat Bas en Merlijn inmiddels hadden opgebouwd in de BBQ. Toen werd het 2-1, maar nog geen minuut later scoorde Nederland weer en was het feest in de blokhut. Inmiddels was iedereen binnen en werd de wedstrijd uiteindelijk nog 4-1. Toen hebben we er 1 gedronken op Holland en was de avond alweer voorbij.

Wist u dat:

 • Rens met blote tenen op de blokhut kwam?
 • we de volgende keer meer shaslicks nodig hebben?
 • we geen liedjes moeten gaan zingen als er vlees op de barbeque ligt?
 • je nooit mag voetballen, in de buurt van een barbeque?.
 • Mitch best een rugby-training wil afzeggen voor een barbeque?
 • Alex een uur te vroeg op de blokhut was, en toen maar heeft gewacht bij Mitch thuis?
 • Jeroen, als militair zijnde, was vergeten zijn benen te sluiten bij 'Groep Saluut'?
 • we het jaar goed hebben afgesloten?
Wat er misging:

 • Digitenne was al direct aangesloten en de wedstrijd Italië - Roemenië was erop, hierdoor bleven een paar rowans in het begin van de avond al in de bank hangen.
 • Iemand gooide een vol en gesloten blikje cola in het vuur. Nadat het blikje op druk kwam spatte het uit elkaar. De vuurbak was meteen geheel leeg. DAT MAG NOOIT WEER !!!! De meesten kunnen zich nog wel een ongeluk herinneren waarbij iemand ook een dicht blikje met vuur combineerde. Daar kun je zwaar gewond van raken.
 • Er is met sommige rowans geen rekening gehouden, door geen Hallal vlees te halen!
 • Sommige rowans waar geen rekening mee was gehouden, door geen Hallal vlees te halen, hadden dus ook van de shaslicks af moeten blijven.
 • Rowans die Hallal vlees eten, moeten in het vervolg dan ook weten dat shaslicks van varkensvlees worden gemaakt!
 • Rowans die Hallal vlees eten, moesten al weten dat, als de shaslicks van schapenvlees gemaakt werden, dat er dan vast wat over gebleven waren.
 • Het weer was te slecht, anders waren we bij Rens geweest en hadden we er dus een zwembad bij gehad.