22 augustus 2008 Aanwezig: 15 Rowans, 3 Begeleiding.

Ja beste mensen, 22 augustus was het weer zover! De allereerste opkomst van het seizoen 2008-2009.
Alle rowans waren razend enthousiast om elkaar weer te zien. Sommigen hebben elkaar een paar weken moeten missen, vanwege die vakanties die soms wel jaren leken te duren. Natuurlijk bleven de opkomst tijden hetzelfde als voor de vakantie, dit zorgde er dan ook voor dat iedereen er netjes om 7 uur was.

Zoals gewoonlijk begon de avond dan ook weer met een lekkere bak koffie/fris. Eenmaal bijgekomen van een emotionele bijeenkomst, werden de regels en principes aan de nieuwe rowans uitgelegd. Dit zijn Quinten, Tom en Dennis. Ware krijgers die 4 jaar lang voor de verkenners hebben gestreden.

Toen dit allemaal gebeurd was, begon de voorzitter met het maken van het programma. Ondertussen begon de drankmeester met het afrekenen van kaartjes. Dit ging niet echt samen, dus werd dat uitgesteld tot na het maken van het nieuwe programma. Maar goed, het programma. Eerst werd er een lijst bijgenomen, waarop data stond die al vast staan voor de rest van het jaar. Toen die data was ingevuld, gingen we verder met een vragenronde. Dit hield in, dat ieder op zijn beurt (om een complete chaos te vermijden) een programmapunt moest noemen. Al gauw kwamen sommigen met programmapunten, die de verkenners zelfs niet meer deden. Na 2 uur bezig te zijn geweest, was het programma dan eindelijk klaar. 2 uur is namelijk veels te veel voor het maken van een programma.

Het was nu negen uur, tijd dus voor een hapje en drankje. zou je denken. Maar toen kwam de leiding er nog even tussen. Er moesten sommige lege plaatsen in het bestuur gevuld worden. We hadden namelijk nog een nieuwe materiaalbeheerder, 2e penningmeester en een secretaris nodig. Rens bood zich meteen vrijwillig aan om materiaalbeheerder te worden. Nu waren er nog maar 2 functies over. Er werd er vanuit gegaan dat deze functies dezelfde avond al werden toegewezen. Maar omdat de nieuwere rowans nog zaten te twijfelen, werd dit uitgesteld naar volgende week. Nu hadden ze tenminste de tijd om erover na te denken.
Er werd nu snel begonnen met afwassen en vegen, want iedereen had al dorst.

Eindelijk was het dan tijd voor een drankje. Er werd nog even snel de bekende ROWANHITSINGLE "Het LaLa-Lied" gezongen voor Alex (voor de meesten bekend als muttel) omdat hij de donderdag ervoor eindelijk 16 was geworden! Waarna het fijne bijpraten over de vakantie kon beginnen.

 Al met al een geslaagde officiële opening van het nieuwe seizoen!


Groeten De Rowans!

Wist U dat:

- Er toch nog 1 Rowan een half uur te laat was?
- De Rowans goed kunnen zingen?
- We blij zijn met onze nieuwe materiaalbeheerder?
- We er met z'n allen een mooi jaar van gaan maken?

Wat ging er mis?

- Programma maken duurde veel te lang.
- Drank-kaarten afrekenen en programma maken door elkaar heen, gaat niet goed samen!