29 augustus 2008 Aanwezig: 15 Rowans, 2 afmeldingen, 1 te laat, 3 Begeleiding

We begonnen de avond zoals gewoonlijk met een lekker kopje koffie, maar omdat Rob een half uur te laat was en aangezien hij het programma had voorbereid konden we pas om half 8 beginnen met de opkomst.
Het was de bedoeling dat er een fotocollage gemaakt werd, de kast opgeruimd en geïnventariseerd werd en dat de kisten uitgezocht werden (dit omdat bij het openingsweekend de kisten van ons en van de sherpa's door elkaar gehaald waren). Maar toen we eenmaal konden beginnen pakten sommigen de kast uit en inventariseerden dat allemaal, dat ging allemaal heel goed. En toen hebben ze de kast meteen weer goed ingepakt zodat ie voor de komende 2 weken weer opgeruimd is. De rest hielp mee met de kisten uitzoeken. Die collage maken kwam er niet van omdat daar uiteindelijk geen tijd voor was, dat moeten we nog een andere keer doen. Maar toen we eenmaal met de kisten aan het uitzoeken waren bedachten we dat we maar eens alles moesten gaan schilderen, omdat we dan geen gezeur meer hebben met wat van ons is en wat van een ander.
We wilden alles toen eerst rood gaan maken, maar al het verf was opgedroogd. Toen kwam Alex met het idee om alles goud te spuiten. Dit mocht niet, dus toen heeft hij maar zijn eigen mobiele telefoon goud gespoten. Later kwam Jeroen met spuitbussen met legergroene verf, die hij nog thuis had liggen. Deze hebben we dan ook gebruikt. We hebben eerst alles geteld en uitgezocht. Hiervan is een lijst gemaakt. Toen alles groen was gespoten, was het al kwart voor negen.
Er was nu 1 probleem! Het materiaal is was niet droog. Toen hebben we alles maar verspreid in onze nieuwe aanhanger om het goed te laten drogen. Daarvoor moest de aanhanger wel eerst leeggepakt worden. Dit omdat de vader van Luc ons nieuwe banden en schanieren had gesponsord voor de opknapbeurt van de aanhanger. Toen dit allemaal gebeurd was, hadden de andere Rowans die met de kast bezich waren het stamhok al opgeruimd. Het was nu tijd voor een lekkere Bart-Bal®. Hier hebben we ook heerlijk van genoten. Natuurlijk was dit niet genoeg, daarom zijn een paar Rowans later nog naar het geliefde restaurant met de grote gele M gefiets voor een lekkere McFlurry®.

Wist u dat:
- Opruimen vaak meer tijd inneemt dan je van tevoren zou denken?
- Spuitbussen heel handig zijn als je snel iets wil verven?
- Verf helaas nog wel moet drogen nadat je het erop hebt gespoten?
- Goude mobiele telefoons heel hip zijn.
- Die mobiele telefoons goed bij goud-gespten klompen passen?

Wat er mis ging:
- Rob was veel te laat waardoor de opkomst pas een half uur later kon beginnen.
- We planden te veel op 1 avond om te doen.
- Het materiaal had van te voren klaar moeten staan.
- De Bart-Ballen® waren deze keer te klein