12-09-08 Aanwezig: 13 rowans, 0 Te laat, 3 Afmeldingen, 1 Begeleiding


Zoals gewoonlijk begon de avond weer met een heerlijk kopje koffie met soesjes van Marwin, omdat hij de zondag ervoor alweer 31 jaar is geworden.

Onder het koffie drinken werd ook bekend dat de Exxploraxxion niet doorging, omdat de vervangende kampleiding niks had geregeld en ze daarom iedereen vroegen om nog even in 2 weken alles te regelen. Dat werd hem dus niet. We gingen ook geen programma voorbereiden, omdat de Exxploraxxion niet meer door zou gaan. Daarom hadden we geen programma voor volgende week, dat zouden we na 9 uur wel bedenken. Dit werd uiteindelijk een peilzender-vossenjacht.

Toen de koffie eindelijk op was begonnen we met de opkomst; zoveel mogelijk records breken. We hadden al een lijst gemaakt van records die we allemaal konden gaan doen en Alex had alle boodschappen daarvoor al gedaan. Alex begon met zoveel mogelijk spekjes in z'n mond te drukken, hij kreeg er 29 in z'n mond en daarna kon hij ze niet meer binnenhouden. Dit kwam er met het nodige gelach eruit, na een briljante grap van Marwin. Rens dacht dat hij het beter kon er probeerde het daarna ook maar eens en hij kreeg er 39 in zijn mond, dat waren al 10 meer dan Alex. Rob probeerde ondertussen om zolang mogelijk op 1 been te staan terwijl hij een beker water op zijn hoofd had. Dat lukte hem ruim een minuut, totdat Marwin flauw begon te doen en het bekertje omgooide.

Er was ook een record van met zoveel mogelijk op een bierkratje staan, dat gingen we dus maar eens proberen. Na heel veel proberen en vooral ook veel vallen lukte het om met 7 man op 1 kratje te gaan staan, maar dat was alleen een evenaring van het record. Maar op een gegeven moment moesten we uit de grote zaal, omdat de verkenners naar binnen wilden vanwege de regen. Dus dat record staat bij ons nu op 7. Ondertussen deden er ook een paar nog andere records, zoals zoveel mogelijk suikerklontjes in een ballon stoppen en zo snel mogelijk beschuitfluiten. Het aantal suikerklontjes in 1 ballon staat nu op 14 door Alex, dat is een record. Het beschuitfluiten is ook door meerdere mensen geprobeerd, maar uiteindelijk kwam Rens er als de snelste uit, hij kan een beschuit opeten en dan fluiten in 9.9 seconden, ook een record. Eenmaal terug in het stamhok probeerde Stef zoveel mogelijk spekjes in zijn neus te krijgen, toen Rob dat zag probeerde hij dat ook en hij kwam uiteindelijk op een record van 11 spekjes in 1 neusgat. Stef kwam niet zo ver, hij haalde 7 spekjes in 1 neusgat. Ondertussen was Tom bezig met een toren maken van bierdopjes, hij stapelde er 170 piramidegewijs op. Dit werd alleen niet meegeteld, omdat de toren is omgevallen. Marwin probeerde daarna ook om zolang mogelijk op 1 been te staan met een bekertje water op zijn hoofd, hij kwam tot 4.22 minuten, een stuk langer dan Rob. Terwijl Marwin daar stond probeerden een aantal Rowans om het bekertje om te gooien met bierdopjes, maar dat lukte pas na een hele tijd, omdat ze niet erg recht gooiden. Later probeerde Alex ook nog om zolang mogelijk een bezemsteel op 1 vinger te laten balanceren, hij kwam tot 128.9 seconden. Ook kreeg Willem 34 bierviltjes in zijn mond, dit was ook een record. Hij had er veel meer gekund, maar de viltjes waren op. Ook werden er nog kracht trainingen gedaan. Dennis kon wel 7 keer opdrukken en Quinten kon 40 sit-ups maken. Later kwam Mitch nog even langs, omdat zijn rugbytraining niet door ging. Hij deed toen meteen een poging om zolang mogelijk onder water te blijven. Dit lukte hem in 1.15 minuten. Ook deed stef nog een poging zoveel mogelijk wasknijpers op je gezicht kwijt te kunnen. Hij kon er 35 verwerken. Als laatste deed Rens nog een poging zolang mogelijk “Aaaaaaa” te roepen. Dit deed hij 33.7 seconden lang. Toen was het inmiddels ook bijna 9 uur, dus ruimden we snel alles op en werd er gauw afgewassen. We hadden verwacht dat Bart toen zo ongeveer met z'n ballen zou komen, maar hij kwam maar niet. We hebben hem toen maar opgebeld en hij zei dat ie nog weg moest gaan, maar dat ie snel zou gaan. Na een tijdje kwam Bart eindelijk binnen, het was inmiddels bijna 10 uur, maar de ballen waren weer heel lekker in combinatie met de Zaanse Mayonaise.


Wist u dat:

- Records die worden gezet na 9 uur niet meer mee tellen?
- Een halve minuut lang dezelfde klinker roepen, best wel lang is?
- Marwin heel flauw kan zijn, als je recordpogingen doet?
- Het een primeur was, dat Mitch met voetbalschoenen op scouting kwam?
- Spekjes blijven haken achter je beugel?
- De soesjes van Marwin superlekker waren?
- De traktatie van Marwin ook goed te drinken was?

Wat er mis ging:

- Veel pogingen werden niet gedaan, omdat er veel te lang bij 1 poging werd gebleven.
- Bart kwam 1 uur te laat met de ballen, dit zorgde ervoor dat sommige rowans vertrokken zonder een bal te hebben kunnen eten.