19-09-08 Aanwezig: 12 Rowans, 2 Begeleiding, 3 Afgemeld, 1 Onbekend, 2 Ondersteuning

Zoals gewoonlijk begonnen we de opkomst om zeven uur met koffie drinken. Luc was zo vriendelijk geweest om op tijd al een bakkie te zetten. Marwin en Rudie waren ook al wat vroeger gekomen om de Vossenjachtspullen bij elkaar te zoeken. Nadat Lobke en Rudie onderweg waren om de vos op te gaan zetten, begonnen we aan de voorbereidingen van de x-box-avond.
Nadat alle perikelen rondom het programma voor de week erop waren afgerond, kregen we een telefoontje van het vossenteam, dat de vos stond te draaien. Nadat we eerst bij de blokhut en daarna op de brug hadden geprobeerd een signaaltje op te pikken, belden we nog een keer terug om te controleren of dat echt het geval was. Omdat Rudie ons verzekerde dat we iets zouden moeten horen hebben we besloten om het signaal in de binnenstad maar op te pikken.

Drie groepjes gingen op pad. De oudste rowans vertrokken het eerst. Omdat Lobke zo onvoorzichtig was geweest om te noemen dat ze onderweg naar René waren, was het zoeken van de vos voor hen niet zo'n probleem; ze waren binnen een uur al weer terug, mét een foto van de antenne.
Het tweede groepje fietste naar Thiemsbrug, en was in staat het signaal op te pikken terwijl ze boven op de parkeergarage stonden. Nadat de richting eenmaal bepaald was, was de vos snel gevonden. Ook zij keerden terug naar de blokhut voorzien van een foto van de antenne.
De derde groep heeft helaas geen signaal gehoord, en ook de vos niet gevonden. Een donkere foto en de mededeling dat op die bewuste foto de antenne moest staan kon niet voorkomen dat het verhaal lek geprikt werd. Er ontbrak namelijk nog een cruciale aanwijzing: niemand in het groepje wist iets te vertellen dat aantoont dat het groepje ook maar in de buurt van de vos is geweest. Helaas.

De begeleiding was zo dom geweest te zeggen, dat de opkomst was afgelopen voor de groepjes die met foto terugkeerden naar de blokhut. Daarom zaten de oudste rowans om 8 uur al aan de bar... Nou ja, voor een keer is dat niet zo erg.
Al met al was het een leuke opkomst. De volgende keer moeten we toch even een betere plek zoeken, omdat het signaal niet door de flat van René heen kwam, en er dus op die manier in half Hengelo geen signaal te pakken was.Wat er mis ging:

  • De zender stond aan de achterkant van een grote flat, waardoor het signaal in de helft van Hengelo niet te ontvangen was.
  • We hadden geen vervangend programma voor de groepjes die al snel terug kwamen.
  • We hebben er niet voor gezorgd dat iedereen ook echt begreep hoe de ontvangers werken. Daardoor is één groepje niet overgekomen.


Wist u dat:

  • sommige Rowans voor een verpozen aan de bar de longen uit hun lijf fietsen?
  • een foto in het donker niets bewijst als je niet weet waar hij gemaakt is?
  • het aan de bar ook heel gezellig kan zijn?
  • de rowans komende vrijdag de lampen in de dimlichten ook even gaan vervangen?