Vrijdag 3 Oktober Aanwezig: 11 Rowans, 2 Begeleiding, 2 Te laat, 4 Afgemeld, 2 Onbekend!!.

Toen iedereen binnen was hebben we zoals altijd eerst een heerlijk kopje koffie gedronken (met het restant van de pepernoten in de kast) en een beetje bijgekletst.
We hebben geen programma voorbereid, omdat we de week erop Toren bouwen op het programma hadden staan. We hadden deze week Jota voorbereiden op het programma staan en dus zijn we in 2 groepen een draaiboek gaan maken. Dit draaiboek wordt een richtlijn voor het kamp. Marwin had een leeg draaiboek meegenomen, dat we in moesten vullen.
We gingen eerst de onderdelen van het draaiboek langs en vulden in wat we wisten. Halverwege de opkomst kregen we het draaiboek van het andere groepje, en zij die van ons. Nu was het de bedoeling dat we de ideeen van de andere groep aan gingen vullen met onze ideeen. Het draaiboek bevat onder andere een begroting en programma maar ook een brief voor de ouders. Toen beide groepjes klaar waren heeft bijna elke rowan een eigen hoofdstuk in tweevoud gekregen om samen te voegen en uit te typen. Het uitgetypte resultaat moest naar Marwin worden gestuurd, zodat hij het draaiboek in elkaar kan zetten.
Ook werd er even overlegd over de te bouwen toren. Hoewel we het idee hadden om een bijzondere toren in elkaar te zetten, leek het ons beter om een gewone toren te bouwen. We hadden namelijk geen idee of we nog een hoogwerker konden lenen, en we moeten natuurlijk wel onze antennes op kunnen hangen. We maakten een ruwe schets, die we de zondag erop direct zouden gebruiken.
Na 9 uur werd er door een paar rowans nog even heel fanatiek op de super nintendo gespeeld en de anderen aten lekker een paar zakken chips leeg. We kletsten nog wat en toen was het tijd om naar huis te gaan.

Wist u dat:
  • Pepernoten erg lekker zijn
  • Een Nitendo verslavend werkt
  • Pepernoten dat ook doen
Wat er mis ging:
  • Niet iedereen serieus met de opkomst bezig was
  • De pepernoten van het verkeerde merk waren