31-10-08 Afscheid Jeroen. Aanwezig: 13 Rowans, 3 Begeleiding, 2 Afmeldingen, 1 Onbekend, 1 te laat.

Vandaag hadden we volle bak. Vrijwel iedereen was aanwezig op een paar rowans na. Want vandaag was de dag dat Jeroen voor altijd afscheid van ons zou nemen. Na enkele jaren met veel plezier leiding te hebben gedraaid, kon hij het niet meer redden met het thuisfront.
Wel zullen we hem nog zien als lid van de stam. We begonnen de avond dan ook met een lekkere kop koffie. Er werden nog enkele dingen besproken m.b.t. de TAVE. We hebben namelijk besloten dat ons installatieweekend samen komt te vallen met de TAVE. Hier was gelukkig iedereen het wel mee eens.

Nadat de laatste worteltjes waren gesneden en de flauwe grappen werden gemaakt kwam Jeroen dan eindelijk om 16 over 7 binnen wandelen. We hebben hem dat laatste minuutje maar gematst. Toen hij zijn jas had uitgetrokken, moest hij op de tafel gaan staan. Nu hij in ons midden het middelpunt was, werd hem het La-La-La lied toegezongen. Dit natuurlijk met volle borst en veel geklap. Toen de rowans waren uitgezongen werd hem een cadeautje uitgereikt: de nieuwste Indiana Jones. Na al het emotionele gedoe kon het eten dan eindelijk beginnen. De mooie barbecue ging aan en de eerste speklapjes lagen er al op. Ondertussen werd een frisdrank en bier koud gezet. Ook werd er door sommige rowans geprobeerd om de film af te spelen, dit werd echter afgekeurd door de begeleiding om dit de sfeer erg verpest. Na even te hebben gewacht waren de eerste speklappen al klaar. En op dat moment kom je erachter wat voor een topconditie de rowans hebben. Iedereen kon lekker genieten van dat zielig varkentje. Na de speklappen, kwamen de lekkere, goed gekruide karbonades in de pan. Met veel liefde voorbereid, kwamen de karbonades ook van de pan. Nadat er 17 keer BORD werd geroepen, waren nu ook de karbonades op. Toen kwam er een heel belangrijke discussie op gang.

We hadden nog 2 soorten vlees over. Namelijk de biefstukken en de shaslicks. De minderheid was er voor om het lekkerste als laatste te maken. Dit waren de shaslicks. De meerderheid vonden dat het biefstuk als laatste moet. Zoals altijd bij de rowans wint de meerderheid.... Eeuh de minderheid! Dus de shaslicks kwamen als laatst. Gelukkig maar, want die waren het lekkerst. Het strategische plan was dan ook, als iedereen zich had volgegeten in het andere vlees bleven er voor de Die-Hards genoeg shaslicks over om er van te genieten. Ook werd er een belangrijke les geleerd! Laat nooit, maar dan ook nooit je shaslick alleen! Want dan kun je ervan uit gaan, dat het lekkere blokje in het midden voor opgegeten. Ondertussen werd er door Rens ook al afgewassen. Samen met Bas die hem hielp met het afdrogen. De rest van het stamhok werd ook even opgeruimd. Het was nu al ongeveer 9 uur. Sommigen gingen nu naar huis en sommigen bleef nog lekker nazitten onder het genot van een lekker koud drankje. Al met al was het een geslaagde avond.

Wist-u-dat?:
  • Luc heel sip kan kijken, als hij erachter komt dat je voor je eigen malt moet betalen?
  • Jeroen erg, maar dan ook heel erg gematst is?
  • Alex een belangrijke les heeft geleerd?
  • Je altijd je shaslick in de gaten moet houden?
  • Shaslicks heel erg lekker zijn?
  • De karbonades super goed gekruid waren?
Wat ging er mis?
  • Het vlees was niet hallal.
  • Sommigen wilden tijdens de barbecue film gaan kijken; dit kan de sfeer erg verpesten.