07-11-08 Zomerkamp voorbereiden 07-11-08. Aanwezig: 14 rowans, 3 begeleiding, 2 afmeldingen.

7 november was er weer opkomst bij de rowans. Dit keer stond er zomerkampvoorbereiding op het programma. Het begon met de mededeling dat er een 3e rowanbegeleider gevonden was.
Maar de begeleiding wilde nog niet zeggen wie het was. Toen kwam ineens Diane binnenstappen. Onze nieuwe rowanbegeleider was er nu dus ook(wel wat te laat). Maar dat gaf niet. We hebben haar luid toegezongen met het La-La-La lied om haar komst in te wijden! Daarna begonnen we uiteraard weer met een kopje koffie. Onder het koffie drinken hebben we ook het programma punt van 21 november besproken.(wij weten dat dat over twee weken is maar volgende week hebben de rowans kamp). We hadden nog geen programma voor die dag, maar omdat we met de Beekbusters mee gaan doen moeten we nog vlotjes maken die door de beken van Hengelo kunnen. Dus is dat ons programmapunt voor 21 november.

Toen de koffie op was is de groep in tweeën gespitst. De ene helft ging met Alex mee naar de kleine zaal om de programmavoorbereiding leren in te vullen. De jongens die meegingen, waren degene die nog niet precies wisten hoe je een programmavoorbereiding formulier invult. Als eerste werd er voorgesteld of ze het op de moeilijke strenge manier of voor de makkelijke hulpzame manier. Uiteraad werd er voor de laatste gekozen. Dus dat begon meteen goed. Stap voor stap werd er uitgelegd hoe je de stukjes in moest vullen. Voorbeelden hiervan waren doel van de opkomst, tijdsindeling en kosten.

De andere helft bleef in het stamhok. Die deden daar een poging deden om het installatieweekend voor te bereiden. We hebben besproken wat we allemaal gingen doen. Zaterdagmiddag gaan we een tocht doen met foto's die verder door de begeleiding wordt voorbereid. Voor zondagmiddag hadden we bedacht om levend stratego te gaan doen. Diane kon de spullen daarvoor wel regelen, dus dat was mooi. De ontgroening moet er ook nog ergens tussen, maar dat is nog niet helemaal bekend. De installatie gebeurt op zondagmorgen.

Later toen de andere groep weer terug was gingen we het nog even hebben over het zomerkamp, dat moest natuurlijk ook nog voorbereid worden. We hadden eerder al besloten dat we naar Wiltz in Luxemburg wilden. Bjorn had er inmiddels achteraan gebeld en ook gereserveerd. Het kampterrein staat dus vast. Verder hebben we het programma voor het zomerkamp ook nog besproken: zaterdag beginnen we met de heenreis en de kampopbouw, zondag doen we terreinverkenning en gaan we survivalen, maandag en dinsdag doen we een hike, woensdag gaan we naar Wiltzen Bastogne, donderdag gaan we als het kan naar Disneyland Parijs, vrijdag gaan we deels kamp afbreken en ook een heel groot kampvuur bouwen en zaterdag breken we de rest af en gaan we weer naar huis.

Kwart voor negen hebben we nog snel even het stamhok opgeruimd. Daarna gingen we gezellig bij elkaar zitten en kwam Bart ook nog met zijn befaamde Bart Ballen®. Daar hebben we toen ook nog lekker van zitten eten.


Wist u dat:

  • We een nieuwe rowanbegeleider hebben?
  • Zij Diane heet?
  • Het zomerkamp weer heel leuk gaat worden?
  • De beken in hengelo lang niet zo breed zijn overal?
  • Sommige rowans soms wel goede ideeën hebben?

Wat er mis ging:

  • Niet iedereen kon zijn aandacht er goed bijhouden.
  • Sommige stamleden verstoorden het uitleggen.